Gemeente Zoetermeer

Topsportondersteuning in Zoetermeers perspectief

Het Zoetermeerse college wil het topsportbeleid in de jaren 2007-2010 verder tot ontwikkeling brengen. Dit is mogelijk door structureel fondsen beschikbaar te stellen en door de inzet van bestaande middelen voor sport en ondersteuning vanuit het bedrijfsleven.

Tijdens het voorjaarsdebat heeft de raad het college verzocht om de voorgestelde bezuiniging (EUR 25.000) op het topsportbudget in een breder (topsport)perspectief te plaatsen, en daarbij extra investeringen voor de facilitering van topsportelementen mede in overweging te nemen. Het college stelt nu voor om structureel een budget van EUR 25.000 per te reserveren om de ontvangst van officials en deelnemers aan topsportevenementen mogelijk te maken en om topsporters en talententen uit Zoetermeer voldoende te kunnen ondersteunen bij hun topsportcarrière. Ook wil het college de raad voorstellen om bestaand budget in te zetten voor het faciliteren en ondersteunen van topsport in Zoetermeer.

Met dit voorstel wil het college nieuwe speerpunten formuleren voor het topsportbeleid 2007-2010. Deze speerpunten zijn:
* Behoud en uitbouw van accommodaties

* Stimuleren van de organisatie van topsportevenementen
* Stimuleren van talentontwikkeling en ondersteunen van sporttalenten

* Instellen van een stichting Topsport Zoetermeer

De wethouder juicht de oprichting van de stichting Topsport Zoetermeer toe: "Door een gestructureerde aanpak en een evenwichtig Topsportbeleid, samen met het bedrijfsleven, creëren we een synergie, en dat kan alleen maar ten goede komen van het (top)sportklimaat in Zoetermeer."