Politie Haaglanden

Persberichten 13 september

Haaglanden, 13-09-2007

Lekkage leidt naar hennepkwekerij
Den Haag In een woning aan de Convivastraat is woensdagavond omstreeks kwart voor negen een hennepkwekerij ontdekt. De politie en de brandweer werden gewaarschuwd door de bewoners van het portiek, omdat er water door het plafond heen kwam. In één van de woningen werd een hennepkwekerij met 175 planten aangetroffen. In de kwekerij was een lekkage ontstaan. De 27-jarige bewoner van het huis is aangehouden, maar deze ontkent iets met de kwekerij te maken te hebben.

Geen rijbewijs, APK en verzekering
Den Haag Een 42-jarige Hagenaar is woensdagmiddag omstreeks kwart over vijf aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Surveillerende politieagenten zagen de man rijden over de Rotterdamseweg en controleerden of zijn verzekering en APK nog geldig waren. Dat bleek niet het geval en de bestuurder werd aan de kant gezet. Bij controle van het rijbewijs van de man bleek dat dit in 2006 ongeldig was verklaard. Bovendien had de man nog voor ruim 1000 euro aan boetes openstaan. De man werd daarop aangehouden.

Motoren gestolen uit voortuin
Leidschendam-Voorburg Vanuit enkele voortuinen van woningen aan de Frederik van Eedenstraat zijn in de nacht van woensdag 12 september op donderdag 13 september drie motoren gestolen. In alle gevallen ging het om een motor type Yamaha, type YZF R1 (2x) en een Yamaha type YZF R6. Respectievelijk rood en blauw van kleur. De bij de motoren behorende kentekens zijn: MP-FV-09, MZ-13-HX en MG-JG-37. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze reeks diefstallen? Belt u dan met de politie in Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met de meldlijn Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Zussen op dievenpad
Leidschendam-Voorburg Personeel van het beveiligingsbedrijf van winkelcentrum Leidschenhage betrapte woensdag 12 september om 14.30 uur twee zussen (16 en 19 jaar) en een 16-jarige Haagse op winkeldiefstal. Het drietal passeerde de kassa met drie tassen vol met winkelartikelen zonder daarvoor te betalen. Aan het bureau bleek dat de dames bij vier winkels goederen hadden meegenomen. De twee zussen worden vrijdag 14 september voorgeleidt bij de rechter-commissaris. De andere 16-jarige kreeg een proces-verbaal.

Met 120 door bebouwde kom
Rijswijk Met 120 km per/u raasde woensdag 12 september om 11.20 uur een 20-jarige automobilist uit Gouda over de Prinses Beatrixlaan. De man werd betrapt door een radarpost van Politie Haaglanden. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal. Ter plaatse geld een maximum snelheid van 50 km/u. Een 40-jarige Rijswijker werd eveneens betrapt op te hard rijden. De man reed met 90 km per uur over de Prinses Marijkesingel. Hij had teveel gedronken en blies 375 ugl en kreeg een proces-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Fietser gewond bij aanrijding
Naaldwijk/Westland Een 44-jarige fietser uit Honselersdijk raakte woensdag 12 september gewond bij een aanrijding op de Verdilaan. De vrouw werd aangereden door een 38-jarige automobilist uit Duitsland die bij het rechtsaf slaan de naast hem rijdende vrouw over het hoofd zag. De vrouw raakte gewond en werd met enkele verwondingen, vervoerd naar een ziekenhuis.

Kopstaart met vier partijen
Wateringen/Westland Vier personenautos raakten woensdag 12 september zwaar beschadigd bij een aanrijding op de Wippolderlaan. Een 19-jarige automobilist uit Den Haag zag door de laagstaande zon een rij stilstaande autos over het hoofd. Drie autos moesten worden weggesleept. Niemand raakte gewond maar de schade was enorm.

Met 130 door bebouwde kom
Maasdijk/Westland Met 130 km/u raasde donderdagochtend 13 september om
01.15 uur een 22-jarige automobilist uit Maasdijk over de Lange Kruisweg. De man werd betrapt door een surveillance-eenheid van Politie Haaglanden. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal. Ter plaatse geld een maximum snelheid van 60 km/u.

Man rijdt in gestolen auto
Delft De politie controleerde donderdag 13 september rond 04.30 uur een 30-jarige automobilist die over de Buitenhofdreef reed in een auto met een buitenlands kenteken. Uit controle bleek dat de auto in Denemarken was gestolen. De bestuurder en zijn 22-jarige bijrijder zijn hierop aangehouden. Beide mannen hebben geen vaste woon of verblijfplaats. De politie onderzoekt de zaak.

Fietsendieven opgepakt
Pijnacker Getuigen meldden woensdag 12 september rond 21.00 uur dat zij twee mannen over de Klapwijkseweg zagen sjouwen met een afgesloten damesfiets. De politie vond de mannen met de fiets in een parkje bij de Parklaan. Een 15-jarige jongen uit Pijnacker en een 18-jarige plaatsgenoot werden hierop aangehouden. De agenten stelden de fiets veilig aan het politiebureau Delft. De politie onderzoekt of de mannen verantwoordelijke zijn voor nog meer fietsendiefstallen.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
Pijnacker-Nootdorp De politie trof dinsdag 11 september om 17.50 uur in een pand aan het Ambachtshof een hennepkwekerij aan. In het pand stonden 922 planten, 45 lampen, diverse armaturen, afzuigers, ventilatoren en andere apparatuur. De recherche nam alle planten en toebehoren in beslag. Een 30-jarige Leidenaar werd in het pand aangehouden. Hij wordt donderdag 13 september voorgeleid bij de rechter-commissaris. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.