Gemeente Echt-Susteren


Koninklijke onderscheiding

Mevr. Geelen - KO.jpg

Loco-burgemeester Jo Verheesen van de gemeente Echt-Susteren heeft op 8 september, tijdens een 60-jarig bestaan van de buurtvereniging St. Antonius in Slek-Echt, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Emmy Geelen-Jaarsveld (geboren op 27 november 1944) als Lid van de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Geelen was van 13 januari 1987 tot maart 2007 secretaris van buurtvereniging St. Antonius Slek. Naast deze bestuurlijke activiteiten bracht ze de info-blaadjes rond, bezocht zij inwoners van de Slek bij geboorte, ziekte, communie, overlijden en jubilea en regelde zij de jaarlijkse senioren-kerstactie. Ook legde zij de contacten met de gemeente (o.m. bij vergunningaanvragen). Op dit moment is mevrouw Geelen nog steeds actief als bestuurslid.

Uit de buurtvereniging St. Antonius ontstond ongeveer 10 jaar geleden de Wijkraad, die als voornaamste doel de verzorging en de coördinatie van de verkeersveiligheid in Slek had. Mevrouw Geelen was initiatiefneemster tot verbetering van de verkeersveiligheid van de Hoogstraat/Rijksweg, een belangrijke verkeersplek voor de schooljeugd. Namens de Wijkraad legde zij de contacten met de overheid (gemeente en provincie) met als resultaat dat het kruispunt Slek werd aangelegd. Ook de feestelijkheden rondom de opening eind 2005 (door deputé Vestjens) werden door haar geregeld.

Een ander initiatief dat haar oorsprong vindt in de buurtvereniging is het comité Meifeesten. Tot voor kort ging mevrouw Geelen eenmaal per jaar op zoek naar een geschikte Meikoningin om die vervolgens het hele jaar door te begeleiden.

Bepaalde ruimtes in het nieuwe schoolgebouw van basisschool Op de Slek mogen buiten schooltijd door verenigingen van de Slek worden gebruikt. Om de zaken rond het gebruik goed te laten verlopen, werd mede op initiatief van mevrouw Geelen een beheersstichting opgericht. De Beheersstichting Slek bestond uit een vertegenwoordiging van de deelnemende verenigingen. Ook hierin was mevrouw Geelen actief als secretaris. Daarnaast bezorgde zij tot voor kort het parochieblaadje van de Protestants Hervormde Kerk te Maasbracht op 15 huisadressen in Echt. Dit deed zij ruim 23 jaar.

Mevrouw Geelen zet zich al vele jaren in voor alle activiteiten die voor de gemeenschap Slek van belang zijn. Ze staat voor iedereen klaar en er kan altijd een beroep op haar worden gedaan.