Menzis draagt Inkomensproducten over aan De Goudse

13/09/2007 12:34



Menzis zorg en inkomen



Menzis zorg en inkomen draagt zijn Inkomensproducten over aan De Goudse Schadeverzekeringen. Menzis en De Goudse ondertekenden hiertoe gisteren een overeenkomst onder voorbehoud van akkoord van De Nederlandsche Bank. De overdracht van de portefeuille, bestaande uit arbeidsongeschiktheids-, verzuim- en ongevallenverzekeringen, waarborgt een goede continuïteit van deze producten en de mogelijkheid de producten verder te ontwikkelen. Menzis en Confior blijven inkomensproducten aanbieden.

Menzis heeft gekozen voor De Goudse omdat visie en marktpositie van De Goudse het beste de continuïteit van de portefeuille garanderen. "De omvang van de inkomensportefeuille was met een premievolume van rond de 11 miljoen euro relatief bescheiden in het geheel van activiteiten binnen Menzis. Dat beperkte de ontwikkelmogelijkheden", aldus Ruben Wenselaar, lid Raad van Bestuur van Menzis. "Met de overdracht zijn continuïteit en potentieel van de inkomensportefeuille ook op de lange termijn gewaarborgd. Ook voor het personeel is de overgang naar De Goudse de beste keus." Tussenpersonen en polishouders zijn inmiddels geïnformeerd.

Totaalpakket voor werkgevers blijft
Menzis zal doorgaan met het aanbieden van een totaalpakket van producten en diensten voor werkgevers, dat naast zorgverzekeringen bestaat uit verzuim-, reïntegratie- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Menzis gaat met De Goudse de mogelijkheden voor verdere samenwerking op dit gebied onderzoeken. Meer informatie over de diensten voor werkgevers is te vinden op www.menzis.nl/zakelijk.





http://www.menzis.nl/zakelijk


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,