TCN PP nieuwe eigenaar beroemd Hertzbergerpand

13/09/2007 12:59



TCN Property Projects



Amsterdam, 13 september 2007
TCN Property Projects is sinds vandaag de nieuwe eigenaar van het beroemde Hertzbergerpand in Apeldoorn. Dit voormalig hoofdkantoor van Centraal Beheer Achmea is ontworpen door de Nederlandse architect Herman Hertzberger. Het cultuurhistorisch gebouw zal met TCN Property Projects als eigenaar behouden blijven.

Vanochtend ondertekenden Gerard van Olphen, bestuurder Achmea, Medy van der Laan, programmadirecteur Public Partner en Rudy Stroink, ceo TCN Property Projects, de overdracht in Amsterdam. Rudy Stroink is zeer tevreden over de aankoop. "Het is een mooi gebouw, wat zijn tijd ruimschoots vooruit was in 1972. Door de open ruimtes ontstaan fantastische mogelijkheden. We zoeken naar een optimale menging van functies wonen, werk en vrije tijd." De aanschaf van het pand past perfect in de overtuiging van TCN Property Projects, dat uitgaat van de kracht van oude panden in plaats van sloop en nieuwbouw.

Cultuurhistorisch pand
Gerard van Olphen is blij met de verkoop aan TCN. "Voor ons stond voorop dat een potentiële koper de cultuurhistorische waarde respecteert. Rudy Stroink is zelf architect en een leerling van Hertzberger. Hij weet het pand als geen ander op de juiste waarde te schatten. Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat het bijzondere karakter van het pand met de verkoop aan TCN behouden blijft."

TCN Property Projects
TCN Property Projects is een jong en vernieuwend vastgoedbedrijf. TCN Property Projects exploiteert en ontwikkelt innovatieve vastgoedconcepten en heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Portugal, Oostenrijk, België, Verenigd Koninkrijk, Turkije, Charlemagne, Spanje en Hongarije. De vastgoedonderneming is gestart in 1994 en kent een onconventionele aanpak van complexe vastgoedprojecten. Geïntegreerd projectmanagement zorgt voor waardecreatie vanaf de conceptontwikkelingsfase tot en met het vastgoedbeheer. TCN Property Projects wordt gevormd en gemaakt door meer dan 300 medewerkers.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.tcnpp.com