Gemeente Schiedam


September

Actieplan Oost voor elkaar moet voor omslag zorgen in Oost

13 september 2007

Onder de titel Oost voor elkaar zal de komende jaren hard worden gewerkt om de leefbaarheid in de wijk Schiedam Oost een positieve impuls te geven. Het college van B&W, dat bij haar aantreden wijkontwikkeling een prominente plaats gaf in het collegewerkprogramma, vindt dat Oost die aandacht net als de wijken Nieuwland en Groenoord verdient. Oost heeft te kampen met uiteenlopende problemen. Die liggen deels op het gebied van de buitenruimte, maar ook voor een belangrijk deel achter de voordeur.

De oplossing wordt gezocht in een aanpak met inzet op de verschillende deelgebieden. De rapportcijfers voor woonomgeving, leefbaarheid, mensen in de buurt en sfeer in de buurt, die de afgelopen jaren een dalende lijn lieten zien, moeten terug naar een niveau rond het stedelijk gemiddelde.

Resultaten snel zichtbaar
Oost voor elkaar is een plan, waarin de lijnen voor de komende jaren zijn uitgezet. Dat wil echter niet zeggen, dat het jaren zal duren voordat er resultaten zichtbaar worden. Juist om een snelle omslag in de beeldvorming over Oost voor elkaar te krijgen, is het noodzakelijk dat op een aantal terreinen op korte termijn verbeteringen zichtbaar worden.

Betrokken bewoners
Bij de totstandkoming van het actieplan Oost voor elkaar heeft de gemeente haar oor goed te luisteren gelegd in de wijk. In april heeft een wijkraadpleging plaatsgevonden, waarin bewoners prioriteiten konden toekennen aan verschillende acties. Verder is er intensief overleg geweest met de Bewonersvereniging Schiedam Oost (BVSO). Ook tijdens de uitvoering van het actieplan zal nadrukkelijk contact worden gehouden met de bewoners, de bewonersorganisatie en andere betrokken partijen. Het actieplan is zo opgesteld, dat het wel een duidelijke richting aangeeft, maar ook ruimte laat voor bijsturing, mocht dat voor het behalen van resultaten gewenst zijn.

Startsein
Wethouder Maarten Groene, portefeuillehouder voor wijkgericht werken, zal vandaag het startsein voor Oost voor elkaar geven. Om 16.00 uur zal hij het eerste exemplaar van het actieplan overhandigen aan Tjalling de Boer, voorzitter van de BVSO.