Politie Zeeland


W-2795-2007 Inbraak bij garagebedrijf

Bij een garagebedrijf in Vlissingen is gisteravond ingebroken.

De inbraak vond plaats tussen 19.30 en 22.00 uur. De dader(s) is/zijn het bedrijf binnengekomen door sloten te vernielen. Uit het bedrijf werd een Suzuki Grand Vitara weggenomen die daar ter reparatie aangeboden was. Een schadebedrag is nog niet bekend.


Z-2796-2007 Alcoholcontroles in Zeeuws Vlaanderen

Vannacht zijn in Terneuzen en omgeving 12 bestuurders staande gehouden door de Zeeuwse politie.

Van hen werd een blaastest afgenomen. Dit resulteerde in het volgende:

1 bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij ruim drie keer teveel gedronken had. Dit betrof een 41-jarige man uit Terneuzen. Hij reed omstreeks 03.02 uur over de Guido Gezellestraat in zijn woonplaats toen hij werd gecontroleerd.

1 bestuurder kreeg een rijverbod van vier uur. Dit betrof een 23-jarige man uit Axel. Hij reed om 01.55 uur over de Tractaatweg in Westdorpe.

1 bestuurster uit de gemeente Terneuzen kreeg een rijverbod van 3 uur, 1 bestuurder uit de gemeente Sluis kreeg een rijverbod van een uur toen hij over de N61 in IJzendijke reed, evenals een Belg die over de Gentsebreedstraat in Philippine reed. Alle bestuurders die rijverboden kregen, kregen uiteraard ook bekeuringen. De andere 6 bestuurders die moesten blazen hadden niet gedronken.


O-2797-2007 Ongeluk met letsel

Op de Oud vossemeersedijk in Tholen is vanmorgen om 07.10 uur een motorrijder betrokken geweest bij een aanrijding.

Naar eigen zeggen moest de 33-jarige man uit de gemeente Tholen uitwijken voor een personenauto die ineens rechtsaf sloeg. Hij maakte een abrupte stuurbeweging naar links en sloeg over de kop. Hierna belandde hij in het gras. De motorrijder heeft zijn sleutelbeen gebroken en is overgebracht naar het ziekenhuis.


Z-2798-2007 Brand in Spui

Omstreeks 09.00 uur kwam er een brandmelding binnen bij de meldkamer van politie Zeeland.

Een woning in Spui, aan de Spui, bleek in de keuken brand te hebben. Vermoedelijk was de oorzaak dat er een kookplaat te lang aan heeft gestaan. Hierdoor raakte de plaat oververhit en vloog een stuk papier in brand dat in de buurt van het fornuis lag. Hierdoor gingen ook de magnetron en de afzuigkap branden. Na het sein "brand meester" is de brandweer weer vertrokken.

Omstreeks 10.47 uur kwam een tweede brandmelding binnen. Het bleek om hetzelfde pand te gaan. Dit keer bleek dat het vuur tussen de plafondplaten nog wat was gaan smeulen. De brandweer heeft de platen weggebroken en heeft het ontstane vuurtje weer geblust. Door de gehele woning ontstond roet- en waterschade.