Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 13 september 2007

Zaanstreek-Waterland, 13-09-2007 o Met: koelwagendief in de val en hardleerse drankrijders

Koelwagendief in de val

Oostzaan, woensdag 12 september 2007, 14.28 uur

De politie heeft op de A8 bij de afrit Oostzaan een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder die middag bij een autoverhuurbedrijf in Purmerend een koelwagen te hebben gestolen. De man zou de wagen met een vals rijbewijs hebben gehuurd. Een medewerker van het verhuurbedrijf ontdekte, nadat de man met de wagen vertrokken was, dat het rijbewijsnummer in het waarschuwingssysteem van de Bovag gesignaleerd stond en belde de politie. Met hetzelfde rijbewijs zouden al zes voertuigen verduisterd zijn. Agenten konden de man op de A8 van de weg halen. De politie heeft de zaak in onderzoek; de verdachte is in verzekering gesteld.

Hardrijders aan de kant

Zaandam, 12 september 2007

Tijdens diverse verkeerscontroles heeft de politie woensdag 53 boetes uitgedeeld. Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum werden tussen 14.00 en 16.15 uur 36 hardrijders aan de kant gezet. Ook kregen een motorrijder en een automobilist die geen rijbewijs hadden een boete en vier bromfietsers die hun voertuig hadden opgevoerd vielen eveneens door de mand. Op de Provincialeweg, de Hoofdtocht en het
Ankersmidplein werden nog negen boetes voor het niet dragen van de autogordel uitgedeeld en twee voor het bellen tijdens het rijden.

Minibike

Volendam, 12 september 2007, 15.52 uur

De politie heeft woensdagmiddag, na klachten van buurtbewoners over geluidsoverlast, op de Leendert Spaanderlaan een minibike in beslag genomen. De eigenaar, een 13-jarige jongen uit Volendam, verklaarde de minibike samen met een vriend op de kermis te hebben gewonnen. Hoewel hij wist dat het verboden is om met een minibike op de openbare weg te rijden, had de jongen de verleiding niet kunnen weerstaan.

Gestolen fietsen

Zaandam, 12 september 2007

De politie heeft bij een speciale controle op gestolen fietsen in het centrum van Zaandam woensdagmiddag afzonderlijk van elkaar vier verdachten uit Zaandam aangehouden. Zij reden op fietsen die bij de politie als gestolen gesignaleerd stonden en worden verdacht van fietsdiefstal of heling. Drie van hen zijn na verhoor heengezonden. Zij verklaarden hun rijwiel te goeder trouw tweedehands te hebben gekocht en deden direct afstand van de fiets. De vierde verdachte, een 18-jarige man uit Zaandam, is in verzekering gesteld. Hij bleek nog een voorwaardelijke straf en een aantal boetes open te hebben staan. Alle fietsen zijn in beslag genomen door de politie en worden indien mogelijk bij de eigenaren terugbezorgd.

50 km per uur te hard

Waterland, 12 september 2007

Op de N247 in Edam heeft de politie woensdagavond tussen 19:00 en 20:30 uur op snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 132 km per uur. Van de 520 passanten hielden er 79 zich niet aan de snelheid. Ook werden een bestuurder die over de busstrook reed en een bromfietser zonder helm bekeurd.

Op de Dijkgraaf Poschlaan in Volendam en de Provincialeweg N247 in Katwoude werden woensdagochtend veertien bestuurders bekeurd. De overtredingen betroffen het niet dragen van de gordel (12x), bellen tijdens het rijden (2x) en inhalen tijdens een inhaalverbod.

Dronken op de brommer

Purmerend, 12 september 2007, 21.18 uur

De politie heeft op het Koggenland een 26-jarige bestuurder van een bromfiets aangehouden. De Purmerender verloor in een bocht de macht over het stuur en botste tegen een geparkeerde auto op. Hij droeg geen helm, had geen geldig rijbewijs en bleek bovendien bijna vier keer zoveel alcohol op te hebben als toegestaan. De man kon met drie bekeuringen en een rijverbod van 11 uur op zak naar huis.

Hardleerse drankrijders

Zaanstad, 12 september 2007, 22:30 / 20:57 uur

Op de A10 in Amsterdam en op het Krommenieërpad in Wormerveer werden woensdagavond twee drankrijders aangehouden. Een 40-jarige man uit Zutphen en een 59-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats hadden beide tweeënhalf keer zoveel drank op als wettelijk is toegestaan. Laatstgenoemde reed in een auto die (al drie jaar) niet (APK) gekeurd was. De 40-jarige Zutphenaar werd aan de kant gezet omdat hij te hard reed. Bij het aanspreken van de man roken de agenten een alcohollucht. Behalve te hard en met een slok op, bleek de man ook nog eens zonder rijbewijs te rijden. Het was voor de twee drankrijders niet de eerste keer zij met een slok op werden betrapt. Beiden waren enkele jaren geleden ook al eens aangehouden. De bestuurder uit Zutphen had toen zoveel gedronken dat hij zijn rijbewijs in moest leveren en aan een psychologisch onderzoek moest meewerken.

Laatst gewijzigd 13-09-2007 15:34 | © Politie Zaanstreek-Waterland |