Gemeente Binnenmaas

Sporthal De Groene Olifant opgeknapt

In de zomerperiode is er hard gewerkt om sporthal De Groene Olifant in Mijnsheerenland zodanig op te knappen, dat er weer in gesport kan worden. Dat is gelukt en in de week na de schoolvakantie is de sporthal geopend.

In april dit jaar ging de sporthal dicht nadat de Milieudienst Zuid-Holland in en rondom het gebouw asbestdelen aantrof. Ondanks dat de GGD Zuid-Hollandse Eilanden aangaf dat het gevaar voor de volksgezondheid verwaarloosbaar was besloot de gemeente Binnenmaas toch, om alle risicos uit te sluiten, De Groene Olifant te sluiten. In de periode van de sluiting is onderzocht of het mogelijk is om de Groene Olifant te heropenen of dat een definitieve sluiting onontkoombaar is. In juli heeft de raadscommissie Maatschappelijk Zaken unaniem besloten dat de sporthal gerenoveerd kon worden.

Werkzaamheden
Tijdens de zomervakantie is er heel wat werk verzet. Op de binnen- en buitenwanden is een kunststof laag aangebracht. Mochten er door geweld van buitenaf stukjes asbest los raken dan blijven deze gevangen in de folie. De vluchtdeuren in de hal die door vandalisme waren gesneuveld, zijn beiden vervangen door nieuwe exemplaren. Het gehele plafond in de sporthal is veilig gemaakt. Het sanitair is allemaal getest en waar mogelijk extra beveiligd in het kader van legionellabeheersing. Alle technische installaties zijn gerenoveerd en brandslanghaspels zijn opnieuw bevestigd. Ook zijn alle ingegooide ramen vervangen en is van enkele ramen ook het houtwerk vernieuwd. Een aantal kapot gegooide lichtkoepels is vervangen en het dak heeft een extra onderhoudsbeurt gehad. De jaarlijkse veiligheidscontrole van de sporttoestellen is inmiddels ook uitgevoerd. Als laatste afrondende klus is op verschillende plaatsen aan de buitenzijde het houtwerk opnieuw geschilderd.

Controle
De gemeente heeft de Milieudienst en de GGD opdracht gegeven om op vaste momenten controles uit te oefenen om zo elk risico uit te sluiten. Op dit moment is er, na uitvoering van alle werkzaamheden, alle vertrouwen dat de sporthal weer op een veilige manier gebruikt kan worden. De Groene Olifant moet na deze grote beurt weer even meekunnen tot er in de toekomst nieuwbouw is gerealiseerd.

Voor meer informatie over sporthal De Groene Olifant kan men tijdens kantooruren terecht bij mevr. A. de Jong-Vermaas van de afdeling Maatschappelijke Zaken in het gemeentehuis, telefoon 078 - 633 45 79.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl