Verzamelberichten donderdag

's-Hertogenbosch, 13-09-2007

Man aangehouden voor flessentrekkerij en vernieling

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagavond een 25 jarige man uit Berlicum aangehouden, omdat hij bij een hotel aan het Loeffplein consumpties had genuttigd en zonder te betalen was vertrokken. Ook had hij daar een ruit vernield en een medewerker bedreigd. Hij kon na een korte zoektocht in de Hinthamerstraat worden opgepakt. Uit onderzoek bleek verder dat de man vermoedelijk eerder op de dag bij een restaurant aan de Korte Putstraat hetzelfde had gedaan. Toen de kok van dat restaurant de verdachte later op de dag tegenkwam, sprak hij hem daar op aan. De man verkocht die kok toen een paar rake klappen.

De man maakte een verwarde indruk. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Mannen aangehouden na niet terugkeren van verlof / boetes

s-Hertogenbosch/Vught Woensdagavond heeft de politie een 38-jarige Bosschenaar in zijn woning aangehouden, omdat hij niet teruggekeerd was na een verlof tijdens zijn gevangenisstraf. Tevens bleek dat hij daarbij nog 13 dagen extra tegoed had in verband met een gepleegde huisvredebreuk. Een 34-jarige Bosschenaar werd donderdagochtend op het politiebureau aan de Vogelstraat aangehouden, omdat hij niet was teruggekeerd van zijn verlof. Ook hij had er in de loop van de tijd nog wat extra dagen bij verzameld; 273 dagen, onder andere voor mishandeling. Donderdagochtend werd een 24-jarige man uit Vught aangehouden op de Martinilaan omdat hij nog voor 1266,00 euro aan boetes open had staan, waarvoor hij 19 dagen moet gaan zitten. De drie mannen zijn ingesloten.

Man aangehouden na mishandeling vriendin

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 27-jarige bewoner van de wijk De Haren in zijn woning aangehouden na de mishandeling van zijn vriendin. De vrouw raakte gewond in haar gezicht. Problemen in de relationele sfeer lagen hieraan ten grondslag. De man werd ingesloten.

Politie neemt crossmotor in beslag na maandenlange overlast

Drunen - De politie heeft woensdagmiddag de crossmotor in beslag genomen van een 24-jarige Drunenaar. De man wordt ervan verdachte de afgelopen maanden vele malen flink overlast te hebben veroorzaakt door op zijn motor rond te crossen in Drunen. De motor was niet voorzien van een kenteken, niet verzekerd en de bestuurder droeg geen helm. Daarbij was hij niet in het bezit van een rijbewijs. Hij is over de overtredingen gehoord en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Hij deed afstand van de crossmotor. Na een aantal meldingen van overlast, startte de politie een onderzoek. Hieruit ontstond het vermoeden dat deze Drunenaar de straten van het dorp onveilig maakte. Een agent in een onopvallende politieauto wist hem uiteindelijk op de Kastanjelaan-West te betrappen en wachtte hem bij zijn woning op. De man zal tevens worden gehoord over door hem geuite bedreigingen aan het adres van een 62-jarige plaatsgenoot, die hem enige tijd geleden aansprak op zijn rijge-drag.

Vrouwen aangehouden voor openlijke geweldpleging

Drunen In verband met een openlijke geweldpleging tegen een 27-jarige plaatsgenote in de Zonnebloemlaan, heeft de politie woensdagmiddag een 46- en een 30-jarige vrouw uit Drunen aangehouden. De vrouwen sloegen het slachtoffer diverse malen en gingen er daarna in een auto vandoor. Zij konden kort na het voorval in de woning van één van de twee worden aangehouden. De vrouwen leven al langere tijd in onmin met elkaar door problemen met relaties. Beide verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na winkeldiefstal met geprepareerde tas

s-Hertogenbosch - Een 18-jarige inwoner van s-Hertogenbosch is woensdagmiddag aangehouden, nadat hij bij een kledingwinkel aan de Hinthamerstraat geprobeerd had een jas ter waarde van 69,95 euro te stelen. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af. Personeel rende achter de man aan en wist hem samen met medewerkers van Stadstoezicht op het Kardinaal van Rossumplein aan te houden. De gestolen jas zat in een rugzak, waarvan de binnenzijde was geprepareerd om het alarm te omzeilen. Dit had echter niet mogen baten. De jas is terug gegeven aan het winkelpersoneel. De man werd na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan na diefstal kentekenplaten

s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagochtend een 23-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden in verband met diefstal van kentekenplaten. Agenten troffen na een melding een tas aan met kentekenplaten. Na onderzoek kwam men op het spoor van de Bosschenaar. De kentekenplaten bleken afgelopen nacht gestolen te zijn vanaf een auto op de Zesde Donk. De man werd vlakbij zijn woning aangehouden en is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Aanhouding na gevaar veroorzaken voor spoorverkeer

Oss Agenten van de spoorwegpolitie hielden donderdagochtend op het station een 17-jarige Ossenaar aan, omdat hij niet meewerkte in een bekeuringssituatie. De politiemensen zagen dat de hij in de Braakstraat langs de gesloten slagbomen het spoor overstak. Toen zij de man, die inmiddels in de trein zat, wilden bekeuren weigerde hij alle medewerking. Hierop werd hij aangehouden, waartegen hij zich hevig verzette. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij verklaarde haast te hebben gehad omdat hij de trein moest halen.

Man gewond bij bedrijfsongeval

Oss Bij een bedrijfsongeval donderdagochtend in de Hunebedstraat is een 30-jarige man uit Veghel aan zijn voet gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak raakte hij beklemd in een machine. Nadat hij was bevrijdt werd hij met een flinke wond aan de voet overgebracht naar een ziekenhuis. Nadat de wond was gehecht kon de man weer naar huis. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

Man aangehouden na diefstal met geweld

Haren Een 46-jarige man uit Zeeland is donderdagochtend in zijn woning aangehouden in verband met diefstal met geweld en bedreiging. Hij had eind augustus met geweld goederen weggenomen uit het kantoor van zijn 37-jarige zakenpartner in Haren. De mannen zijn in een zakelijk conflict verwikkeld. Er werden enkele rake klappen uitgedeeld. Tevens bedreigde hij zijn kompaan. De verdachte was toen in het bijzijn van een 48-jarige man. Ook deze man werd inmiddels door de politie gehoord. De aangehouden man is na verhoor in vrijheid gesteld.

Grote kraan omgevallen in haven Cuijk

Cuijk Door nog onbekende oorzaak is donderdagmiddag een 26 meter hoge kraan op de Maasboulevard omgevallen. De kraan viel met de bovenkant in de haven. De kraanmachinist kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Uit de kraan is geen diesel het water ingelopen. Rijkswaterstaat en de arbeidsinspectie stellen een onderzoek in.