Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Politie treft bij controle 4 kilo wiet aan

Almelo

Bij een controle op de Henriette Roland Holstlaan in Almelo heeft de politie woensdag 12 september vier kilo wiet aangetroffen bij een 34-jarige automobilist uit Almelo.

Op woensdag 12 september controleerde de politie omstreeks 11.30 uur een automobilist op de Henriette Roland Holstlaan in Almelo. In de auto van de 34-jarige Almeloër werden vier zakken met wiet aangetroffen. De 34-jarige bestuurder en zijn 35-jarige bijrijder werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek het na een weging te gaan om 4 kilo wiet. In de loop van de middag konden beiden het bureau weer verlaten. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-119591)

Man wordt verdacht van meerdere diefstallen en heling

Westerhaar / Vriezenveensewijk

De politie heeft op woensdag 12 september een 41-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk aangehouden. Hij wordt van meerdere fietsendiefstallen en heling verdacht.

Op woensdag 12 september heeft de politie omstreeks 13.00 uur in zijn woonplaats een 41-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk aangehouden op verdenking van meerdere diefstallen en heling van fietsen. Hoeveel fietsen de man heeft gestolen of geheeld is op dit moment onbekend. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-119691)

Politie houdt bij controle veelpleger aan

Almelo

Een 30-jarige Almeloër is op woensdag 12 september aan Het Baken in Almelo aangehouden wegens bezit van harddrugs. De man liep tijdens een verkeerscontrole op de Ootmarsumsestraat in Almelo tegen de lamp.

Op woensdag 12 september controleerde de politie omstreeks 16.30 uur op de Ootmarsumsestraat in Almelo een snorfietser. Omdat de snorfiets van de man, een 30-jarige Almeloër, niet voorzien was van een kenteken werd hij voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat de 30-jarige, die veelpleger is, een hoeveelheid harddrugs bij zich had. Voor verder onderzoek is de Almeloër in verzekering gesteld. De politie heeft de snorfiets voor onderzoek in beslag genomen. (07-119804)

Politie ruimt hennepkwekerij

Rijssen

Op woensdag 12 september heeft de politie om 17.20 uur een 35-jarige en een 41-jarige Rijssenaar aangehouden wegens het houden van een hennepkwekerij aan de Dennenlaan in Rijssen.

Op maandagochtend 10 september ruimde de politie na een onderzoek aan de Dennenlaan in Rijssen een illegale hennepkwekerij. Met behulp van buurtbewoners die een helpende hand boden, ruimde de politie ongeveer 450 planten en diverse apparatuur. Op woensdag 12 september hield de politie twee verdachten, een 35-jarige en een 41-jarige Rijssenaar aan. Voor verder onderzoek zijn de twee in verzekering gesteld. (07-117493)

Letsel bij kopstaart aanrijding

Hengelo

Een 23-jarige automobilist uit Hellendoorn is op woensdag 12 september gewond geraakt na een aanrijding op de A35 in Hengelo met een 40-jarige automobilist uit Hengelo.

Op woensdag 12 september omstreeks 17.00 uur reed een 23-jarige automobilist uit Hellendoorn over de A35 ter hoogte van Hengelo komende uit de richting van Enschede. Voor hem reed een 40-jarige automobilist uit Hengelo. Toen de 40-jarige automobilist afremde had de 23-jarige dit niet op tijd in de gaten. Er ontstond een aanrijding waarbij de 23-jarige gewond raakte en per ambulance naar het ziekenhuis in Hengelo gebracht moesten worden. (07-119818)

Bromfietser gewond bij aanrijding

Enschede

Een 19-jarige bromfietser uit Hengelo is op woensdag 12 september gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Deurningerstraat met de Braakweg in Enschede.

Op woensdag 12 september reed omstreeks 08.00 uur een 35-jarige automobiliste uit Hengelo op de Braakweg in Enschede. Op de kruising met de Deurningerstraat stond zij stil om linksaf de Deurningerstraat op te rijden. Van links kwam op dat moment een bromfietser die richting aangaf naar rechts. De 35-jarige trok op om de Deurningerstraat op te rijden en kwam in aanrijding met de 19-jarige bromfietser die het fietspad aan de linkerzijde van de Braakweg op wilde rijden. De bromfietser raakte gewond en moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede gebracht worden. Tegen de automobilisten wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-119443)

Motorrijder onderuit

Almelo

Een 42-jarige motorrijder uit Almelo is op donderdag 13 september gewond geraakt nadat hij met zijn motor uitgleed op de Henriette Roland Holstlaan in Almelo.

Op donderdag 13 september reed omstreeks 07.00 uur een 42-jarige motorrijder uit Almelo over de Henriette Roland Holstlaan in Almelo komende uit de richting van de Broekerheide. Ter hoogte van de oprit naar de A35 werd de weg in verband met werkzaamheden naar het rechter baanvak omgeleid. De 42-jarige merkte dit te laat op en reed door de wegbebakeningpaaltjes en daarna tegen de vangrail. Bij de aanrijding raakte de motorrijder gewond en moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Almelo gebracht worden. (07-119953)

Verkeerscontrole

Enschede

Op woensdag 12 september heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Gronausestraat, Varviksingel, Euregioweg, Oosterstraat en De Klomp in Enschede.

40 automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, 6 automobilisten voor het niet bij zich hebben van hun rijbewijs en 9 bekeuringen voor overige overtredingen. Deze automobilisten krijgen een acceptgirokaart thuisgestuurd. (07-119758)

053-4555588


---- --