Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (13/09)

OOSTERHOUT NB, 13 september 2007

Broers geven elkaars naam op

WAALWIJK: Twee broers probeerden de politie op een dwaalspoor te brengen door elkaars naam op te geven bij een controle. Die controle vond plaats op woensdagavond 12 september om 19.30 uur op de Tilburgseweg. Aanleiding was een gepleegde verkeersovertreding. Bij de controle gaf de bestuurder de persoonsgegevens van de tenaamgestelde op. Ook de passagier gaf personalia op.
Nader onderzoek wees uit de beide mannen de persoonsgegevens bewust hadden verwisseld. Vermoedelijk om op die manier te voorkomen dat de bestuurder een bekeuring zou krijgen voor het rijden zonder rijbewijs. De 26-jarige inwoner van s-Hertogenbosch beschikt namelijk niet over een rijbewijs. Zijn drie jaar jongere broer speelde het spelletje mee.

Aan de hand van fotos uit het Herkenningssysteem van de politie kon de politie hun ware identiteiten achterhalen. Tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt vanwege het opgeven van een valse. De auto waarin ze reden bleek niet verzekerd en is om die reden tijdelijk in beslag genomen.

Bloedproef vanwege drugsgebruik in het verkeer

HANK: In de nacht van woensdag 12 september op donderdag 13 september 2007 controleerde de politie op de de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 00.40 uur op de A-27 ter hoogte van Hank. De 32-jarige bestuurder uit Gorinchem had verdovende middelen gebruikt. De man werd gearresteerd overgebracht naar het politiebureau. Daar heeft een ggd-arts een bloedproef bij hem afgenomen. Het bloedmonster wordt in het laboratorium van het Nederlands Forensisch onderzocht op soort en hoeveel drugs.
De auto waarin de verdachte reed bleek niet verzekerd en is tijdelijk bij het politiebureau gestald. De man krijgt enkele dagen de tijd om een verzekeringspolis te tonen.
Het rijden onder invloed van verdovende middelen is in hetzelfde wetsartikel strafbaar gesteld, waarin het rijden onder invloed van alcohol strafbaar is gesteld. Het gaat om artikel 8 van de Wegenverkeerswet.

Té snel gereden, ondanks digitale waarschuwing

ANDEL: De politie hield donderdagochtend 13 september een snelheidscontrole op de Middenweg in Andel. Dat gebeurde naar aanleiding van klachten over te snel rijgedrag. De bewuste locatie kent momenteel een grote verkeersdruk vanwege de tijdelijke afsluiting van de N-267. Wegens wegwerkzaamheden is deze provinicale weg een aantal weken afgesloten. Weggebruikers gebruiken de Middenweg als alternatieve route.
De politie actie duurde van 07.45 uur tot 08.45 uur en bij de meting werd de LaserGun gebruikt. Van ongeveer 110 passerende voertuigen is de snelheid gemeten. Zeven bestuurders van personenauto's overschreden de snelheid en kregen een bekeuring. Op zich merkwaardig omdat alle naderende automobilisten eerder op een zogenaamd indicatiebord hun rijsnelheid zelf konden aflezen. Dit bord, dat digitaal de gereden snelheid van een naderend voertuig aangeeft, is door de gemeente Woudrichem geplaatst.
De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km p/u gecorrigeerde snelheid. Opvallend was dat de meeste overtreders vanuit de rijrichting Giessen kwamen. De politie blijft de komende tijd controleren op dit weggedeelte.

Auteur: Jeroen Steenmeijer