Dienstenbond CNV

Nieuws

13 september 2007

Conflict periodeloon supermarkt-cao opgelost!

Door: fedde monsma

Het conflict rondom de supermarkt cao is opgelost. Medewerkers die per periode worden betaald dreigden enkele tientjes per persoon mis te lopen. Afgelopen dinsdag 11 september jl. zijn de zelfstandige supermarktondernemers al akkoord gegaan met de uitbetaling van het loon. Op 13 september hebben we het bericht ontvangen dat nu ook de supermarktwerkgevers van de grootwinkelbedrijven (VGL cao) de periodeloners gaan uitbetalen.

Achtergrond van het conflict
In de afgelopen periode is er druk overleg geweest rondom de uitbetaling van de loonsverhoging van 2% per 1 augustus voor zowel maand als periodeloners. Periodeloners ontvangen hun loon namelijk per 4 weken en niet per maand. De discussie was of er tijdens de cao-onderhandelingen expliciet was afgesproken dat de loonsverhogingen van 2% per 1 augustus en 1% per 1 januari ook zou worden uitbetaald aan werknemers die periodelonen ontvangen. Supermarktwerkgevers wilden de salarisstijging van het periodeloon namelijk uitbetalen aan het begin van de nieuwe periode, te weten per 13 augustus en 31 december. Supermarktmedewerkers met een periodeloon dreigden hierdoor enkele tientjes per persoon mis te lopen.

Visie werkgevers
Werkgevers waren van mening dat de geschiedenis had uitgewezen dat medewerkers die een periodeloon ontvangen nu weliswaar een nadeel hadden ten opzichte van de medewerkers die per maand loon ontvangen, maar eerder zouden periodeloners een voordeel hebben gehad. Werkgevers geven in hun reactie dan ook aan dat zij nog steeds van mening zijn dat de uitbetaling van de periodeloners per 13 augustus jl. in de lijn ligt met de praktijk van de afgelopen jaren. Zij betreuren dan ook dat de wijziging in de personele samenstelling van de onderhandelingsdelegatie geleid heeft tot een breuk in de wijze van de vaststelling. Maar dat zij constructief de komende onderhandelingen in willen, waarin zij willen komen tot een modernisering van een aantal cao-bepalingen. Daarom hebben zij besloten, weliswaar onverplicht, het verzoek te honoreren om de effectieve ingangsdatum voor de komende verhoging van de periodelonen op 3 december vast te leggen. De schriftelijke reactie van de supermarktwerkgevers van de grootwinkel (VGL cao) moeten we nog ontvangen maar die zal niet veel verschillen van die van de zelfstandig supermarktondernemers. De bonden zijn echter van mening dat na raadplegen van de talloze cao boekjes van de afgelopen jaren juist laat zien dat er geen peil op te trekken is. Het ene jaar wordt er wel en het andere jaar wordt er niet een verschil gemaakt in de datum van ingang van de loonsverhoging voor maand- of periodeloners. Daarnaast hebben we feitelijk niets te maken met de historie, de afspraak was loonsverhoging per 1 augustus.

Uw inzet gewenst
Dat dit verschil zo tussen partijen is gaan ontstaan is puur een gevolg van de wijze waarop het afgelopen cao overleg heeft plaatsgevonden. Niet-leden en ook een aantal leden hebben niet goed door hoe hard het er dit jaar aan toe is gegaan aan de onderhandelingstafel. Bonden hebben ternauwernood de werkgeversvoorstellen rondom het afschaffen van toeslagen en het uitbreiden van het aantal zaterdagen kunnen tegenhouden, en toch nog een 3 % loonsverhoging kunnen afspreken.

Het resultaat is dat de inhoudelijke discussie rondom uitbreiding van het aantal te werken zaterdagen en afschaffing van de toeslagen voor de bijzondere uren feitelijk een jaar vooruit geschoven is. De volgende onderhandelingen in april beloven in die zin dan ook vuurwerk.

En dat betekent dat ongeorganiseerde supermarktmedewerkers niet langer aan de kant kunnen blijven staan, maar voor hun mening moeten durven uitkomen. Maak hen ook lid zodat ze door hun stem het beleid van onze bond gaan bepalen. Het wegkomen met 3% loonsverhoging en geen andere veranderingen zal het komende jaar echt niet lukken. Willen we zaken tegenhouden of juist wel veranderen dan zullen de supermarktmedewerkers nu zelf kleur moeten gaan bekennen. U doet dat al maar uw ongeorganiseerde collega nog niet. Maak hem of haar dan nu lid en betrek hem bij de dilemmas waarvoor jullie als medewerkers van de supermarkten voor komen te staan.
We nemen tenminste aan dat ook uw ongeorganiseerde collega wel een mening heeft over het afschaffen van toeslagen en het uitbreiden van het aantal verplichte zaterdagen.

Mocht u nog vragen hebben neem dan gerust contact op met uw bestuurder Fedde Monsma. Hij is te bereiken onder telefoonnummer 023-56 51 052 of f.monsma@remove-this.cnvdibo.nl.