Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Winterswijk - Doorrijder aangehouden                      |
De politie in Winterswijk heeft woensdag 12 september een 68-jarige bestuurder van een bedrijfsbus uit Winterswijk aangehouden. De man was doorgereden na een aanrijding.

Een 25-jarige bestuurder van een bedrijfsbus uit Haaksbergen had zijn auto geparkeerd aan de Joost van den Vondelstraat. Op een gegeven moment zag hij dat de bus werd aangereden door de 68-jarige Winterswijker. Hierdoor raakte de rechterachterdeur beschadigd. De Winterswijker is vervolgens verder gereden en stopte ongeveer 50 meter verderop. De bestuurder uit Haaksbergen wilde de schade regelen met de Winterswijker, maar deze wilde hier niet aan meewerken. De gewaarschuwde politie heeft de Winterswijker aangehouden en maakt proces verbaal op.

|     |Kilder - Bromfietser en fietsster raken gewond            |
En 16-jarige bromfietser uit Tolkamer en een 15-jarige fietsster uit Beek raakten woensdag 12 september gewond na een aanrijding. Zij werden beiden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 15.50 uur op het fietspad aan de Doetinchemseweg. De fietsster fietste met een vriendin vanaf Doetinchem richting Kilder. Achter hen kwam de bromfietser aanrijden. Hij dacht dat hij tussen de twee kon doorrijden, maar hij raakte het meisje waardoor zowel de fietsster als de bromfietser ten val kwamen. Beiden werden met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Hummelo - Aanhouding na vernielingen                      |
De politie in Hummelo heeft in de nacht van woensdag op donderdag 13 september een 18-jarige inwoner uit Hummelo aangehouden in verband met vernielingen bij een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat. Hij werd in verband met het onderzoek ingesloten.

Bij de politie werd 00.20 uur de vernieling gemeld. Er werden door twee personen plantenbakken vernield en een grote frietzak van ongeveer 1,5 meter hoog werd voor de ingang van de horecagelegenheid gelegd. Doordat een goed signalement gegeven kon worden, wisten de agenten de 18-jarige uit Hummelo aan te houden in de buurt van de Zuylenkamp. In deze straat werd een spoor van de vernielingen aangetroffen. De politie onderzoekt of de zaken verband met elkaar houden. Naar de tweede verdachte wordt nog gezocht.

|     |Vorden - Controle in verband met wegwerkzaamheden         |
In verband met wegwerkzaamheden aan de Rondweg in Vorden wordt het vrachtverkeer omgeleid via Lochem. In Vorden zelf geldt een verbod voor al het vrachtverkeer, uitgezonderd bestemmingsverkeer. De politie heeft na klachten over de veiligheid woensdag 12 september gecontroleerd op bestemmingsverkeer.

Er werd gecontroleerd op de Zutphenseweg van 11.15 tot 12.15 uur. Van de 14 vrachtauto's bleken 8 bestuurders de omleiding te negeren. Tegen hen werd proces verbaal opgemaakt. De omleidingsroute staat vanaf Doetinchem en Zutphen duidelijk aangegeven middels borden. De wegwerkzaamheden duren nog tot begin 2008 en de politie is van plan vaker te controleren.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --