Gemeente Bodegraven

Opening 21ste Open Monumentendag in het Evertshuis

foto jan bouwens OMD.1.jpg

Wethouder Jan Bouwens gaf afgelopen zaterdag het startsein voor de Open Monumentendag 2007 in het Evertshuis door het openen van de deuren van een symbolisch monument. Voor de gelegenheid had wethouder Bouwens zich gekleed in een opvallend geel shirt waarmee werd verwezen naar het thema van dit jaar: Moderne monumenten.

Bouwens is de nieuwe voorzitter van het plaatselijke Comité Open Monumentendag. Als portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening ziet hij het als een uitdaging om de monumenten ook in de toekomst voor Bodegraven te behouden.

In en rond de monumenten waren diverse activiteiten. Zo konden bezoekers bijvoorbeeld een puzzeltocht maken langs verschillende moderne monumenten.
Het Streekarchief in Woerden had voor deze gelegenheid een aantal oude bouwtekeningen en schetsen van gevels uit de archieven gehaald. Deelnemers werden uitgedaagd om in het centrum van Bodegraven de afgebeelde gevels op te zoeken.

Uit de ingeleverde oplossingen zijn Sanne en Daan Smit uit Bodegraven als winnaars uit de bus gekomen. Zij mogen hun prijs in het gemeentehuis op komen halen.