Gemeente Beverwijk


Tentoonstelling Eurosapiens op Stadskantoor

Donderdag 13 september opent burgemeester Ravestein op het Stadskantoor de tentoonstelling Eurosapiens. De tentoonstelling bestaat uit zestig cartoons over Europa die zijn gemaakt door voornamelijk Bulgaarse kunstenaars. Er zijn ook cartoons van Servische, Roemeense en Spaanse kunstenaars. De tentoonstelling is een onderdeel van de vele activiteiten die rond het dorpsfeest in Wijk aan Zee worden georganiseerd. De tentoonstelling is tot 4 oktober te zien tijdens de openingstijden van het Stadskantoor.

De tentoonstelling is georganiseerd door de Stichting Hart van Europa, een onderdeel van Cultural Village. De Stichting Hart van Europa is een stichting die een uitwisseling tot stand wil brengen met inwoners van andere Europese steden door middel van culturele activiteiten. Dankzij de inzet van Cultural Village en de Stichting Hart van Europa zijn de afgelopen jaren vele contacten gelegd met inwoners van Europese steden. Voorbeelden van activiteiten zijn het beeldenpark Een Zee van Staal (een beeldententoonstelling die samengesteld door verschillende Europese kunstenaars) en de Europatour (inwoners van Beverwijk en Wijk aan Zee hebben verschillende bezoeken gebracht aan Europese steden).

Door de Europatour heeft de stichting contacten gelegd met deze landen, waaronder met het Museum van Satire en Humor in Gradovo Bulgarije. Het museum wilde graag haar medewerking verlenen aan het jaarlijkse dorpsfeest door deze tentoonstelling voor dit doel samen te stellen.

naar boven