Ingezonden persbericht


Genodigden

- -


- 1/2

Uitnodiging overhandiging lesmateriaal A28 C.M. van Harmelen

7 september 2007 B&A/Communicatie

Geachte heer/mevrouw,

Voor de meeste van u is de zomervakantie weer voorbij. Mogelijk zijn zaken van voor de vakantie wat weggezakt in het geheugen. Graag vraag ik daarom nog eens aandacht voor de uitnodiging die ik u voor de vakantie heb gestuurd met betrekking tot het bijwonen van een feestelijke bijeenkomst in het Corlaer College te Nijkerk op donderdag 13 september aanstaande. De bijeenkomst vindt plaats in het kader van de nieuwe aansluiting op de A28, waar hard aan gewerkt wordt. Vanwege grootschalige werkzaamheden aan enkele wegen rondom de school, vraag ik ook uw aandacht voor de aanrijroute naar het Corlaer College en de plek waar u het best kunt parkeren. Verderop in deze brief leest u daarover meer.

Waar en wanneer?
De feestelijke bijeenkomt vindt plaats op donderdag 13 september aanstaande in het Corlaer College, Ds. Kuypersstraat 3-5 in Nijkerk en duurt van 13.30 tot 15.00 uur. Het Corlaer College heeft twee gebouwen; de bijeenkomst speelt zich af in het HAVO/ATHENEUM gebouw. Dit staat op het schoolgebouw vermeld.

Aanleiding/doel
Aanleiding voor de feestelijke bijeenkomst is de officiële overhandiging van een pakket met lesmateriaal over de nieuwe aansluiting aan vier scholen. Wethouder H.A. Lambooij (Nijkerk) overhandigt namens de gemeente Amersfoort en de gemeente Nijkerk dit lesmateriaal aan leerlingen van het Corlaer College uit Nijkerk, het Van Lodensteincollege uit Hoevelaken en het Wellantcollege en Vathorst College uit Amersfoort.

Het YES (bouwborden)project
De nieuwe aansluiting op de Rijksweg wordt gemaakt om de wijken Corlaer in Nijkerk en Vathorst in Amersfoort goed te kunnen ontsluiten. Leerlingen van de eerder genoemde scholen werken op hun geheel eigen manier mee aan de nieuwe aansluiting op de A28. Zij zorgen in het kader van dit project, in wedstrijdverband, voor het ontwerpen van bouwborden die langs de A28 staan. Iedere school ontwerpt een bouwbord dat gedurende een aantal maanden langs de A28 geplaatst wordt. Als de aansluiting gerealiseerd is, krijgen de leerlingen die het beste bouwbord hebben ontworpen een prijs. Op die manier willen beide gemeenten jongeren betrekken bij de nieuwe aansluiting. Om de leerlingen bij het ontwerpen te helpen, hebben de gemeenten Nijkerk en Amersfoort lesmateriaal ontwikkeld, waarin verschillende vakken in projectvorm aan bod komen. Alle vakken hebben in dit zogenaamde 'Yes-pakket' een link met de nieuwe aansluiting op de A28, of het maken van een bouwbord. Leerlingen kunnen hiermee hun eigen unieke kunstwerk ontwerpen, leren nieuwe, praktische vaardigheden en komen meer te weten over de achtergronden van de nieuwe wijken Corlaer en Vathorst en de nieuwe aansluiting.

Programma
Het programma van de feestelijke overhandiging ziet er als volgt uit:

Ontvangst met koffie/thee


1. Welkomstwoord

2. Reactie namens de twee gemeenten op het lespakket door wethouder H.A. Lambooij en feestelijke overhandiging aan leerlingen van de vier scholen 4. Afsluitend hapje/drankje

Aanrijroute
Er wordt grootschalig aan de weg gewerkt rondom het Corlaer College. De school is wel goed te bereiken, via de reguliere aanrijroute, de Amersfoortseweg. Andere wegen, zoals de Fliersteeg en de Arkemheenseweg zijn afgesloten voor al het verkeer.

Parkeren
Er is een tijdelijke extra parkeervoorziening gerealiseerd aan de achterzijde van het Corlaer College. Deze parkeerplaats ligt aan de achterkant van het VMBO-gebouw (dus het gebouw tegenover de locatie waar de bijeenkomst plaatsvindt). De parkeerplaats staat door middel van borden aangegeven. Indien deze parkeerplaats vol is, geeft een parkeerwacht ter plekke aanwijzingen over parkeermogelijkheden.

Ik hoop u op 13 september aanstaande te ontmoeten!

Met vriendelijke groet,

H.A. Lambooij
Wethouder gemeente Nijkerk

Janneke Strijk
medewerker communicatie gemeente Nijkerk
033 - 247 24 61

Gemeente Nijkerk
Postbus 1000
3860 BA NIJKERK
algemeen telefoonnummer: 033 -247 22 22
faxnummer: 033 - 246 06 56

www.nijkerk.org


---- --