Gemeente Wageningen

Gemeente organiseert debat over culturele participatie en diversiteit

'Wat betekent kunst en cultuur voor Wageningen?'. Aan de hand van dit prikkelende thema debatteren vijf prominente Wageningers donderdag 13 september 2007 over culturele participatie en diversiteit. Te gast is onder ander de Commissaris van de Koningin in Gelderland, de heer C. Cornielje.

Het programma start om 14.15 uur en duurt tot 15.45 uur en wordt gehouden in de openbare bibliotheek, Stationsstraat 2 in Wageningen. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Het debat staat onder leiding van Pieter Webeling, journalist en redacteur van onder andere Nieuwe Revu en Volkskrant Magazine. Tijdens het debat laat hij inspirerende mensen aan het woord die direct of zijdelings betrokken zijn bij kunst en/of cultuur in Wageningen. Het debat wordt gevoerd door Marian Heij (eigenaresse van Boekhandel Kniphorst), Robbert Kamphuis (voorzitter van het Platform Beroeps Kunstenaars Wageningen), Milan Payan Witteveen (lid van de Wageningse jongerenraad), Melitta Steenhuis (directeur SCART/beeldend kunstenaar) en July Leesberg (beeldend kunstenaar/Linnaeusproject).

Ook zal de mening gevraagd worden van verschillende andere Wageningers. Onder andere Laurens van der Zee (auteur, dichter en bestuurslid van het Platform Beroeps Kunstenaars Wageningen), Hans Moorman (betrokken bij de organisatie van stadsfeesten en lid van de oranjevereniging) en Leo Klep (wetenschapsjournalist en bestuurslid van de Junushoff) leveren een bijdrage. Zij geven een korte reactie op de discussie die op dat moment gaande is.

Het debat wordt georganiseerd door de gemeente Wageningen en is onderdeel van het werkbezoek van de Commissaris van de Koningin. Het is de bedoeling dat de Commissaris en de andere aanwezigen tijdens het debat beleven hoe het met de 'kunst & cultuur' gesteld is in Wageningen, de deelname én de diversiteit. Verder bestaat het werkbezoek uit een werklunch en om 16.00 uur een bijzondere openbare raadsvergadering in het stadhuis, Markt 22.