DSM


Published: 08:15 13.09.2007 GMT+2 /Source: DSM N.V. /AEX: DSM /ISIN: NL0000009827

DSM komt met innovatief astaxanthine-product: CAROPHYLL® Stay-Pink

Koninklijke DSM N.V. maakt vandaag zijn nieuwste innovatie bekend op het gebied van carotenoïden. Het gaat om CAROPHYLL® Stay-Pink, een aan de natuur ontleend en vervolgens verder ontwikkeld concept dat de bestaande technologieën op het gebied van carotenoïden een generatie verder brengt. De DSM-technologie maakt gebruik van een verbeterde structuur om het astaxanthine-molecuul te beschermen. Astaxanthine is het carotenoïde dat zorgt voor de kenmerkende rijke kleur van zalmvlees.

Afgaand op de behoeften van huidige klanten is het voornaamste aandachtspunt met betrekking tot astaxanthine de stabiliteit van het molecuul tijdens de verwerking en de opslag van voederproducten waarin het is verwerkt. Met CAROPHYLL® Stay-Pink heeft DSM een doorbraaktechnologie ontwikkeld waarmee het probleem van de verwerkingsstabiliteit van astaxanthine wordt aangepakt. Deze unieke aanpak leidt tot minder verlies tijdens verwerking en opslag.

Uit intensief overleg met klanten was gebleken dat voor dit carotenoïde een significante innovatie nodig was om aan de marktbehoeften te voldoen. Verkennende proeven in de markt hebben de klanten zeer enthousiast gemaakt over de mogelijkheden die het product biedt om hun behoefte aan een stabieler, hoogwaardig product te helpen vervullen.

DSM doorloopt momenteel de procedure om CAROPHYLL® Stay-Pink in de EU te laten registreren als sensorieel toevoegingsmiddel in overeenstemming met de voorwaarden van Verordening 1831/2003. Een samenvatting van de Europese aanvraag, die op 22 mei is gepubliceerd, is te vinden op de website van de Europese Voedselveiligheidsautoriteit: http://www.efsa.europa.eu/en/science/feedap/an_applications/summaries/feedap_application_carophyll_slm_summmary.html. Ook in andere landen lopen registratieprocedures voor CAROPHYLL® Stay-Pink. De indieningen bij de verschillende overheden lopen geheel volgens schema en verwacht wordt dat de goedkeuringen binnen afzienbare tijd verkregen zullen worden.

"Met deze innovatie DSM laat DSM eens te meer zijn sterke betrokkenheid bij de aquacultuurmarkt zien", verklaart Jos Schneiders, President Animal Nutrition and Health. "Met dit astaxanthine-product van de tweede generatie dragen we bij aan de DSM-doelstelling om waarde te creëren voor onze klanten. Het is een typisch voorbeeld van marktgedreven groei en innovatie, een van de pijlers van DSM's strategie Vision 2010 - Building on Strengths."

DSM Nutritional Products
DSM Nutritional Products is 's werelds belangrijkste leverancier van vitaminen, carotenoïden en andere fijnchemicaliën aan de voedingsmiddelen-, diervoeder-, geneesmiddelen- en personal care-industrie. De onderneming heeft een omzet van ongeveer EUR 2 miljard en kent een lange traditie als pionierend onderzoeker naar nieuwe producten, nieuwe formuleringen en attractieve toepassingen voor alle industriesegmenten. Verdere informatie is te vinden op www.dsmnutritionalproducts.com.

DSM
DSM is wereldwijd actief op het gebied van producten voor de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën. De onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve producten en diensten die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM-producten worden gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen, zoals voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, cosmetica, geneesmiddelen, auto's en andere transportmiddelen, coatings en verf, producten voor de bouw en elektrotechnische en elektronica-producten. DSM's strategie, genaamd Vision 2010 - Building on Strengths, is gericht op versnelde winstgevende en innovatieve groei van de specialty-activiteiten van de onderneming. De pijlers van deze strategie zijn marktgedreven groei en innovatie en uitbreiding in opkomende economieën. DSM heeft een jaaromzet van ruim ¤8 miljard en biedt werk aan zo'n 22.000 mensen wereldwijd. DSM behoort met veel van zijn activiteiten tot de wereldtop. De onderneming heeft vestigingen in Europa, Azië, Afrika, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Meer informatie over DSM is te vinden op www.dsm.com.