Ingezonden persbericht



---



- Persbericht -

Eerste boek met gezonde cocktails zonder alcohol voor jongeren

Amsterdam, 12 september 2007 - SHAKE IT!, het eerste cocktailboek voor jongeren, is bedoeld als gezond en stoer alternatief voor alcoholhoudende dranken. De 40 recepten zijn gemaakt op basis van fruit en groente, bedacht door Timo Janse, het aanstormende cocktailtalent van Nederland. Timo is recent genomineerd voor de titel van 'Beste barman van Nederland'. SHAKE IT! wordt op 15 september tussen 17.00 en 20.00 uur gepresenteerd in Het College Hotel in Amsterdam. Aanwezig zijn de Junior Master Shakers die in het boek een hoofdrol spelen. Ook wordt een aantal jonge BN'ers verwacht, aan wie het eerste exemplaar van SHAKE IT! zal worden overhandigd.

Lekker en toch gezond
Voeding wordt steeds ongezonder en de onrust rond alcoholmisbruik door jongeren neemt toe. Opvoeders en overheid ondervinden problemen om jongeren aan gezonde voeding te krijgen en alcohol te laten staan. Auteurs Marie-Anne Simons en Jan Guus Waldorp, van wie vorig jaar het boek Het Alfa Dieet verscheen, hebben SHAKE IT! bedacht. Voor jongeren zijn de cocktails een cool alternatief voor alcoholgebruik en een alternatief voor het te weinig eten van fruit.

Shake It!

Centraal in SHAKE IT! staat de 25-jarige Timo Janse. Hij is een ervaren cocktailmaker die in het befaamde Amsterdamse College Hotel werkte en tevens lid is van de gerenommeerde Nederlandse organisatie The Fabulous Shaker Boys. Timo bedacht en ontwikkelde de samenstelling van de cocktails. De 'tone of voice' van SHAKE IT! is cool en stoer en staat in relatie tot de vormgeving en illustraties die zijn afgestemd op jongeren. Ieder hoofdstuk begint met een opvallende of gekke anekdote. Eventuele feiten worden afgewisseld met leuke verhalen van toen en nu. De feiten zijn degelijk onderzocht, nageplozen en betrouwbaar. SHAKE IT! is op bijzondere manier vormgegeven door de jonge ontwerpster en fotografe Sabine van Bezuijen. Daarmee is SHAKE IT! een uniek, leuk, boeiend en handig boek geworden met recepten die allemaal te maken zijn met eenvoudige ingrediënten in de keuken thuis. In SHAKE IT! staan veertig nieuwe en originele recepten voor cocktails zoals Spiderman's Web, Blue Lagoon, Devil's Kiss en Eve's Secret. De tien gouden regels, de handige en instructieve foto's en het stappenplan zorgen er voor dat iedereen meteen aan de slag kan met het maken van cocktails. Zo zorgt SHAKE IT! ervoor dat je gezond wordt en op gewicht blijft en voldoende voedingsstoffen, vitamines en mineralen en je portie anti-oxydanten binnenkrijgt.

Uitnodiging voor Timo's Happy Hour Cocktail Party
Graag nodigen wij u uit aanwezig te zijn bij de presentatie van SHAKE IT! op zaterdag 15 september tussen 17.00 en 20.00 uur in het College Hotel, Roelof Hartstraat 1, Amsterdam. Tijdens de Happy Hour Cocktail Party zorgen Timo en enkele van zijn Junior Master Shakers die ook in het boek optreden voor een aantal cocktails. Zo'n honderd jongeren en hun ouders kunnen de nieuwste en gezondste cocktails proeven. Behalve Timo en zijn Junior Master Shakers zijn ook Ricardo Sporkslede, eigenaar van The Fabulous Shaker Boys en the Bartender Network en DJ Joris aanwezig. Een bekende Nederlander neemt het eerste exemplaar van SHAKE IT! van Timo in ontvangst. Journalisten zijn van harte uitgenodigd - natuurlijk met hun kinderen! Voor de aanwezige media mixt Timo een eigen en unieke cocktail! Graag horen we van tevoren wie zijn eigen en helemaal op maat gemaakte cocktail wil hebben!

Uitgeverij BAI

Uitgeverij BAI geeft, onder leiding van uitgeefster Kathleen Borms, reeds 15 jaar boeken uit op onder andere het gebied van kunst en cultuur. SHAKE IT! wordt uitgegeven door FoodBAIFood, een imprint van uitgeverij BAI. FoodBAI Food legt zich toe op het maken van bijzondere boeken op het gebied van voeding. Recentelijk verschenen onder andere de titels Slim Eten, Van Harte België en Kot Kitchen. In het voorjaar verschijnt onder andere Eet je fit aan de waterkant van Marie-Anne Simons en Jan Guus Waldorp, de auteurs van Het Alfa Dieet dat vorig jaar verscheen bij Unieboek.