Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ACRONIS® INTRODUCEERT ÉÉN GEGEVENSBESCHERMINGSOPLOSSING VOOR VIRTUELE ÉN FYSIEKE COMPUTERS

Acronis True Image EchoTM biedt uitgebreide back-up- en herstelopties

Amsterdam, 12 september 2007 Acronis® (http://www.acronis.eu), leverancier van betaalbare, schaalbare storage, backup en recovery-software, introduceert Acronis True Image Echo. Dit is de eerste oplossing voor het back-uppen en herstellen van fysieke én virtuele servers. Dat maakt True Image Echo uniek in zijn soort. Concurrerende producten gebruiken namelijk verscheidene programma s voor de gegevensoverdracht van fysieke naar virtuele systemen en vice versa. Acronis presenteert het product deze week tijdens VMworld 2007 in San Francisco.

Acronis True Image Echo is het nieuwste Acronis-product voor gegevensopslag, -herstel en -migratie. De oplossing integreert naadloos met alle Windows- en Linux-servers, ongeacht of dit fysieke of virtuele servers zijn. Acronis ondersteunt ook de belangrijkste besturingssystemen voor virtualisatie zoals VMware®, Microsoft®, XenSource®, SWsoft® en Parallels®.

Acronis True Image Echo maakt een platformonafhankelijke en verplaatsbare datakopie. De oplossing scheidt de inhoud van de harde schijf van de onderliggende bestandsopmaak en maakt de gegevens platformafhankelijk met Acronis Virtual Live Data Format. Daardoor is de datakopie rechtstreeks van en naar elke virtuele of fysieke omgeving te verplaatsen. Dit kan mede dankzij Acronis Universal Restore, een optionele module bij Acronis True Image Echo. Daarbij biedt de oplossing enkele nieuwe functies zoals VMDK-ondersteuning (Virtual Machine Disk Format), Event-driven back-ups, ondersteuning voor dynamische schijven en Wake on LAN.

"Steeds meer bedrijven baseren hun automatiseringsomgevingen op virtuele , zegt Walter Scott, CEO van Acronis Deze technologische verandering veroorzaakt extra zorgen voor IT-beheerders. Ze moeten leren hoe ze fysieke en virtuele technologieën kunnen combineren in één IT-infrastructuur. Met True Image Echo biedt Acronis een betaalbare oplossing met uitgebreide functionaliteit. Hiermee kunnen gebruikers bedrijfsgegevens en -toepassingen maken, beheren en beschermen, ongeacht waar en wanneer de gegevens worden gecreëerd.

Een serverback-up is nutteloos wanneer gegevens niet op elke plaats en tijdstip verplaatsbaar zijn naar een andere server , zegt Philip Woodson, informatieservice-analist bij Land O Frost, een van de grootste vleesleveranciers in de Verenigde Staten. " Acronis True Image Echo stelt ons gerust dat we onze back-upkopie in enkele minuten eenvoudig vanuit elke locatie kunnen herstellen naar een willekeurig fysiek of virtueel apparaat. Bovendien is Acronis True Image Echo uiterst schaalbaar. Zo kan het product meegroeien met ons bedrijf, op ons hoofdkantoor en op onze andere locaties.

"Bedrijfskritische applicaties vereisen vastgelegde en geteste procedures. Dit zorgt ervoor dat applicaties altijd beschikbaar zijn", zegt Dave Russell, Vice-President van Gartner, Inc. "IT-beheerders moeten gebruik maken van 'best practices . Zo kunnen ze garanderen dat applicaties perfect werken. Ook moeten ze voorbereid zijn op de uitval van servers als gevolg van natuurlijke rampen of door de mens veroorzaakte problemen. Door de best practices' in geval van een probleem op te volgen, kunnen IT-beheerders een portable back-upkopie snel herstellen op een fysiek of virtueel apparaat."

Informatie over Acronis True Image Echo

De Acronis True Image enterprise-producten omvatten functies die zorgen voor een optimaal gegevensherstel. Hiertoe behoren ook productversies voor werkstations op één netwerk, en voor autonome Linux- en Windows-servers en Windows- en Linux-servers op één netwerk:
* gegevensherstel naar andere apparatuur Volledig herstel na een probleem doordat gebruikers systemen kunnen herstellen naar elke virtueel of fysiek apparaat.
* Ondersteunt Microsoft Volume Shadow Copy Service (VSS) Back-up van bedrijfskritische applicaties, zoals Microsoft Exchange Server, Microsoft SQL Server en Oracle. Dit gebeurt op een live server zonder dat de applicaties offline gaan.
* 64-bits Windows-ondersteuning Applicatiegebruik voor nieuwe en oude systemen en software.
* Herstel op afstand, zonder tussenkomst van de gebruiker, met de Acronis Bootable Agent Het herstel van alle systemen in het netwerk vanaf één centrale locatie (alleen voor Enterprise Server en Workstation).
* Opstarten vanaf een kopie met Acronis Snap Restore" Reduceert de downtime en begint direct tijdens het herstel van de back-up-kopie.
* Automatische verificatie van gegevenskopieën Stelt bedrijven gerust doordat kopieën bruikbaar zijn voor herstel.
* Differentiële en incrementele back-ups De oplossing verliest nooit gegevens tijdens de back-up omdat het tussentijdse back-ups uitvoert.
* Bestandsback-ups als aanvulling op onze traditionele kopieback-ups Flexibele systeembescherming.
* Bestanden uitsluiten van een back-up Legt alleen bedrijfsgegevens vast en bespaart ruimte in storagearchieven.
* Ondersteunt Windows Event Log en SNMP Vereenvoudigt de administratie doordat integratie met een bestaande netwerkcontroleapplicatie mogelijk is.
* Aangepaste scripts voor en/of na back-ups Vereenvoudigt het naleven van het bedrijfsbeleid m.b.t. het maken van back-ups.
* Regulering van de schrijfsnelheid van de harde schijf, en het CPU- en netwerkbandbreedtegebruik Minimaliseert de onderbreking van bedrijfsvoering.
* Creëert cd s met opstartbare kopieën, PXE-pakketten en ISO s voor opstartbare herstelmedia Afzonderlijke herstelmedia zijn overbodig. De oplossing biedt flexibiliteit voor toepassingsbeheer. Beschikbaarheid

Er is momenteel wereldwijd een bètaversie van Acronis True Image Echo beschikbaar. Acronis stelt het product in het volgende kwartaal algemeen beschikbaar voor Windows- en Linux-platformen.

Over Acronis®

Acronis is een wereldwijde leverancier van betaalbare en schaalbare software voor storage-beheer en disaster recovery. Acronis-oplossingen helpen grote bedrijven en mkb-organisaties bij het veiligstellen van informatie en garanderen de beschikbaarheid, veiligheid, integriteit en het herstel van de infrastructuur. De markt prijst de disk imaging- en diskbeheertechnologie van Acronis om de mogelijkheden voor databescherming, back-up en recovery, systeeminzet en migratie voor fysieke en virtuele servers. Acronis heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Azië en levert zijn producten zowel direct als via resellers en distributeurs.

Ingezonden persbericht