De Gouden Stier

15/08/2007 08:00

'Eerste editie van uniek evenement voor professionele beleggers'

Introductie

De Gouden Stier is een fonkelnieuw evenement voor de Nederlandse effectenbranche, dat wordt georganiseerd door het financiële mediabedrijf Belegger.nl. Beleggingsinstellingen, -specialisten en -producten maken kans op het winnen van één van de in totaal 10 te vergeven Oscars van de Nederlandse beleggingswereld. De uitreiking van de Gouden Stieren gaat gepaard met een exclusieve feestavond, speciaal voor een ieder die beroepsmatig verbonden is aan de beurs- en beleggingswereld. De allereerste editie van dit jaarlijks terugkerende spektakel, zal plaatsvinden op donderdag 13 september 2007 in kasteel De Hooge Vuursche te Baarn.

Het evenement

Geen staande receptie, formeel diner of lange speeches; de Gouden Stier is een classy awardshow vol amusement, gehuld in een feestelijke verpakking. Voor het aanvullen van het persoonlijke netwerk, is dit feest dan ook bij uitstek de geschikte plek. Gastheer van de avond is Jort Kelder. Naast het overhandigen van de Gouden Stieren aan de prijswinnaars zal de voormalige hoofdredacteur van zakenblad Quote de avond waar nodig voorzien van zijn scherpe- en met de nodige humor doorspekte vocalen. Aan vertier zal het tijdens De Gouden Stier zeker niet ontbreken. Zo kunnen de gasten een gokje wagen in een heus casino, een glas champagne nuttigen in een speciaal daarvoor ingerichte bar, een Cubaanse Havana wegroken in een sigarenbar en een paar holes lopen op een virtuele golfbaan. De culinaire traktatie is Aziatisch. Zo is onder meer een live cooking front opgesteld, waar voor u ter plekke gewokt wordt. Voorafgaand aan de prijsuitreiking zal de muziek verzorgd worden door DJ Willy, bekend van onder meer de Amsterdamse salsabar Cantinero. Vanaf 22.00 uur worden de aanwezigen getrakteerd op een live optreden van de wereldbekende lounge-DJ Sven van Hees.

Stemmen

Particuliere- én professionele beleggers bepalen samen welke bedrijven, personen en producten straks een Gouden Stier zullen winnen. Tot 7 september aanstaande kan op de speciaal voor het evenement in het leven geroepen website www.goudenstier.nl, gestemd worden op de uiteindelijke winnaars. Tot nu toe zijn al meer dan 8.000 stemmen binnengekomen. Dit aantal is nu al gelijk aan het aantal nominaties dat werd ontvangen tijdens de nominatieronde die aan het stemmen vooraf ging. De stemming voor de uiteindelijke winnaar van de Gouden Stier voor de beste effecteninstelling, zal live plaatsvinden op de avond van het evenement. Voor een compleet overzicht van alle categorieën en genomineerden, verwijzen we naar de sectie Stemmen op de website.

Steun uit de markt

De Gouden Stier mag zich verheugen op veel steun uit alle lagen van de effectenbranche. In totaal heeft het evenement tot nu toe 29 sponsors geworven (Vrienden van De Gouden Stier). Dit zijn naast hoofdsponsor Eurex: BlackRock Merrill Lynch Investment Managers, Fidelity, Alex van Groningen BV, Fundix.nl, Inveztor.nl, ABN AMRO, Alex Beleggersbank, Hooghuys & Versteeghe, Mercurious, Societe Generale, Tostrams Groep, WSM, Optiver, SNS Fundcoach, Beursgenoten, Global State, Today's Beheer & Brokers, Emprin, Middle Europe Investments, NYSE Euronext, VEB, Dofin Vermogensbeheer, Pictet Funds, NBZ, Online Trader, Sheldon Consult, ASN Bank en Robeco.

Over Belegger.nl

Belegger.nl is sinds 1999 uitgegroeid tot één van de grootste beleggingssites van Nederland. De onderneming is opgericht door Matthijs Kanis, die naast aandeelhouder ook bekend is als auteur van het boek 'Beleggen voor Dummies'. De andere aandeelhouders zijn Geert-Jan Smits, Joost Steins Bisschop en Jan Albers. Dezelfde personen participeren ook in het internetadviesbureau Jungle Rating. Grootste aandeelhouder van Belegger.nl is Sanoma Men's Magazines, dat in het voorjaar van 2007 een belang van 68% heeft verworven in Belegger.nl.





http://www.goudenstier.nl


Noot voor de redactie:

Contactinformatie (