Ingezonden persbericht


CULTUUR OP DE CAMPUS

Radboud Universiteit Nijmegen

Donderdag 13 september

VERKIEZING CAMPUSDICHTER met optreden van SPINVIS

De Radboud Universiteit kiest op 13 september haar eigen dichter! Geïnspireerd door onder andere de Rijksuniversiteit Groningen, sloegen Cultuur op de Campus, Vox en Op Ruwe Planken de handen ineen om geschikte kandidaten te vinden. Een bekwame jury verrichtte de voorselectie en vanavond beslist het publiek welke dichter (RU-student of -medewerker) dit collegejaar de Radboud Universiteit representeert. Wees erbij, want jij beslist toch zeker mee?

De winnaar publiceert elke maand op Voxlog.nl een gedicht over een actuele gebeurtenis of kwestie op de campus. Maar zo ver is het nog niet. Eerst staat er op het programma: voordrachten van de kandidaten, een kort woord over zin en onzin van de campusdichter, natuurlijk de daadwerkelijke uitverkiezing én een solo-optreden van niemand minder dan SPINVIS!

Spinvis is het succesvolle muzikale alterego van Erik de Jong, die zijn 'singer-sample-songwriter-muziek' aan elkaar knipt en plakt op een zolderkamer in Nieuwegein. Na het debuutalbum dat dé verrassing van 2002 was, is Spinvis niet meer weg te denken uit de vaderlandse popscene, niet in het minst om de bijkans literaire teksten. Inmiddels is Spinvis, die in 2005 zijn tweede album uitbracht in het bezit van een Zilveren Harp, de Annie M.G. Schmidt Prijs en de Popprijs. Onlangs bracht hij zijn nieuwste album Goochelaars & Geesten uit met b-kantjes, nooit eerder uitgebrachte nummers en bijzondere opnamen.

Een uniek optreden op de campus!

*20.00u, CultuurCafé, Mercatorpad 1, Radboud Universiteit Nijmegen, entree gratis, http://www.ru.nl/campusdichter