Gemeente Someren


Gezamenlijke commissie bezwaarschriften Asten en Someren 28-08-2007
Gezamenlijke commissie bezwaarschriften Asten en Someren

Indien u het niet eens bent met een besluit van de gemeente kunt u bezwaar maken. Volgens de regels van de Algemene wet bestuursrecht wordt u dan in de gelegenheid gesteld om te worden gehoord. Dit betekent dat u de mogelijkheid krijgt om uw bezwaren mondeling toe te lichten.
Zowel in Asten als in Someren kunt u uw bezwaren mondeling toelichten bij een onafhankelijke bezwaarschriftencommissie.

De bezwaarschriftencommissie onderzoekt of de regels correct zijn toegepast en of de verschillende belangen op een juiste wijze zijn afgewogen. Uiteindelijk brengt de bezwaarschriftencommissie een advies uit aan het bestuursorgaan dat het besluit waarmee u het niet eens bent heeft genomen. Het bestuursorgaan, bijvoorbeeld het college, kan afwijken van dit advies, maar moet dit dan wel goed motiveren.

Per 1 september hebben Asten en Someren niet meer ieder een eigen bezwaarschriftencommissie, maar gaan zij met één gezamenlijke commissie bezwaarschriften verder. Door gebruik te maken van één gezamenlijke commissie is het mogelijk om vaker een zitting te houden en kunnen bezwaarschriften sneller behandeld worden. De gezamenlijke commissie bestaat uit deskundigen die geen binding hebben met het gemeentebestuur en wordt ondersteund door een secretaris. De commissie zal elke twee weken op donderdagavond zitting houden, waarbij de zitting beurtelings in Asten en in Someren plaatsvindt. Op 13 september vindt de eerste zitting plaats in Someren. Bij het plannen van de zittingen zal zoveel als mogelijk rekening gehouden worden met de woonplaats van bezwaarmaker. Dit zal echter lang niet altijd mogelijk zijn. Dit betekent dat u mogelijk naar de gemeente Asten moet voor de hoorzitting naar aanleiding van uw bezwaarschrift.

Meer informatie
Klik hier voor meer informatie. Voor vragen over de commissie kunt u terecht bij de secretaris van de commissie, mevrouw H. Martens. Zij is op maandag en woensdag bereikbaar in Asten en op dinsdag en donderdag in Someren.