SP Tilburg

Inbraak SP kantoor Tilburg

13-09-2007 * Vanacht is ingebroken in het kantoor van de SP Tilburg aan de Piushaven. Na een eerste controle lijken de dieven alleen uit te zijn geweest op makkelijk te verhandelen spullen en klein-geld. De SP werd al eerder slachtoffer van vandalisme, maar een inbraak kwam niet eerder voor.

Het beeldscherm en toetsenbord van de PC zijn verdwenen, maar de computer zelf werd buiten op straat aangetroffen. Blijkbaar zijn de inbrekers gestoord bij hun activiteiten. Daarnaast is wat klein geld verdwenen en werden alle kasten opgetrokken. Volgens de pandbeheerder is er verder weinig schade aangericht, maar zullen wel maatregelen genomen worden om de veiligheid van het pand te vergroten.

Eerder werd de SP met enige regelmaat slachtoffer van politiek georienteerd vandalisme. Graffiti, sticker en posters van extreem-rechts op de ramen en muren, dat soort werk. Enkele jaren geleden was het erger en werden de ramen van het kantoor nogal eens kapotgegooid. Destijds is daarom besloten het kantoor te voorzien van kogelvrij glas.

www.tilburg.sp.nl