Ingezonden persbericht


Persbericht

NetApp biedt MKB hoogwaardige flexibiliteit met nieuwe productlijn

~ nieuwe NetApp storage-systemen en installatieservices helpen klanten data gemakkelijk op te slaan, te beheren en te beveiligen ~

Schiphol-Rijk, 13 september 2007 - Terwijl de vraag naar opslagruimte onder middelgrote bedrijven groeit, hebben deze organisaties grote moeite al deze gegevens te beheren en te beveiligen zonder dat de kosten hiermee erg oplopen. Onderzoeksbureau IDC voorspelt dat de markt voor externe diskopslagsystemen voor middelgrote bedrijven in 2011 tot 6 miljard dollar is gegroeid, wat neerkomt een jaarlijkse groei van 10,9 procent. Dat is bijna twee keer zo snel als de totale storage-markt. Network Appliance biedt uitkomst met nieuwe producten en diensten.

Met de NetApp® FAS2000-productlijn, die bestaat uit de FAS2020 en FAS2050, helpt NetApp zijn klanten bovengenoemd dilemma op te lossen en verruimt het zijn propositie op de markt voor middelgrote organisaties. Naast de FAS2000-lijn introduceert NetApp ook nieuwe installatie- en auditservices die ontworpen zijn om databeheer te vereenvoudigen en gedane investeringen in IT te maximaliseren. Daarmee biedt het hoogwaardige opslagtechnologie die zich eenvoudig mee laat groeien, zodat middelgrote bedrijven hun data-infrastructuur kunnen maximaliseren terwijl ze tegelijkertijd complexiteit, overhead en kosten voor technisch personeel tot een minimum beperken.

De grootte en het werkgebied van middelgrote bedrijven - organisaties met tussen de 50 en 500 miljoen omzet per jaar en tussen de 100 en 1000 werknemers - brengt de nodige uitdagingen op IT-gebied met zich mee. Deze ondernemingen vertrouwen erop dat IT-afdelingen - meestal bestaand uit een 'IT-generalist' die over de karakteristieken van een duizendpoot moet beschikken - de organisatie draaiende houden en ervoor zorgen dat de medewerkers productief blijven. De generalisten kunnen doorgaans geen tijd investeren in het verbeteren van de integratie van de belangrijkste applicaties met het storage-platform. Andere uitdagingen bestaan uit de noodzaak om kosten terug te dringen middels optimaal gebruik van de IT-baten en daarnaast een continue groei en bijkomende veranderingen waar middelgrote bedrijven mee te maken hebben.

De FAS2020 en 2050 maken het deze bedrijven mogelijk dergelijke uitdagingen het hoofd te bieden. De NetApp Data ONTAP®-software biedt point-in-time kopieën van iedere applicatieset, of het een Oracle®-database is, een email in Microsoft® Exchange of file-gebaseerde storage. Door de eenvoudige architectuur van de nieuwe FAS2000-serie kunnen klanten direct attached storage (DAS) consolideren in één netwerk en opschalen wanneer nodig. Daarnaast zorgen NetApp's oplossingen ervoor dat middelgrote ondernemingen optimaal gebruik kunnen maken van hun bestaande IT- en opslagmiddelen en beschermen ze de in de verschillende applicaties aanwezige data door middel van onder meer Snapshot(TM)- en RAID-DP(TM) (RAID6)-technologie.

"Hoewel middelgrote ondernemingen doorgaans minder IT-resources hebben dan grote organisaties hebben zij vaak wel met dezelfde problemen te maken. Ook de minder grote spelers zoeken naar manieren om goed om te gaan met het beheren van dynamische data en groei en willen zich zo goed mogelijk voorbereiden op onzekerheden", zegt Brad Nisbet, program manager bij IDC. "Oplossingen als de FAS2000 helpen middelgrote bedrijven te voldoen aan eisen op het gebied van back-up, disaster recovery en serverconsolidatie. Tegelijkertijd wordt rekening gehouden met het beperkte budget en het gebrek aan storage-specialisten bij dergelijke bedrijven."

Nieuwe installatie- en audit-services
NetApp biedt ook twee nieuwe diensten, geleverd door NetApp Global Services (NGS) en het NetApp Service Partner Network aan nieuwe en bestaande klanten. Voor nieuwe klanten en partners is er nu de Rapid Deployment Service, voor het opzetten en configureren van nieuwe systemen. Deze dienst zorgt ervoor dat snapshot-mogelijkheden volledig geïntegreerd worden in alle aanwezige applicaties, zoals Exchange, Oracle en SQL Server. Zodra de systemen gebruiksklaar zijn, biedt NetApp de Storage Availability Audit Service. Deze dienst helpt klanten volledig te profiteren van de mogelijkheden die hun systemen al bieden, zodat zij hun opslagomgeving optimaal kunnen benutten.

Meer informatie over NetApp's FAS2000-productlijn en technische details zijn beschikbaar is te vinden in het Engelstalige persbericht: http://www.netapp.com/news/press/news_rel_20070910

Prijzen en beschikbaarheid
De prijzen en beschikbaarheid van de in dit bericht beschreven producten zijn op te vragen bij NetApp's sales- en resellerpartners.

(650 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Network Appliance
Network Appliance is marktleider in geïntegreerde storage-oplossingen voor data-intensieve bedrijfsomgevingen. Sinds de oprichting in 1992 levert Network Appliance eersteklas technologie, producten en partners om datamanagement te vereenvoudigen. Informatie over de oplossingen en diensten van Network Appliance is beschikbaar op www.netapp.com.

NetApp, the Network Appliance logo, SnapMirror, Data ONTAP, FlexClone, FlexVol, and SnapManager are registered trademarks and Network Appliance, Snapshot, and RAID-DP are trademarks of Network Appliance, Inc. in the U.S. and other countries. Microsoft and SharePoint are registered trademarks and SQL Server is a trademark of Microsoft Corporation. Oracle is a registered trademark of Oracle Corporation. SAP is a registered trademark of SAP AG. All other brands or products are trademarks or registered trademarks of their respective holders and should be treated as such.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Maud Geerbex van LEWIS - Global Public Relations: Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: maudg@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over NetApp kunt u contact opnemen met Ronald Sens, NetApp: Tel: 020-5039600
E-mail: ronald.sens@netapp.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com