Ingezonden persbericht



Persbericht

Samenstelling commissie onderzoek treinschoonmaak bekend

Uden, 13 september 2007 - De samenstelling is bekend van de onafhankelijke commissie die door CSU is ingesteld om onderzoek te doen naar de beschuldigingen over de werksituatie van treinschoonmakers in Heerlen en Maastricht.

De commissie wordt voorgezeten door Gerard Loof (ex-partner KPMG Accountants) en bestaat verder uit Herman Haverkort (ex-directeur TBI Holdings en ex-voorzitter werkgeversvereniging VHG Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieningsbedrijven) en Kees Voormeulen (ex-directeur Roteb en oud-bestuurder Abva Kabo).

De commissie is door CSU aangezocht naar aanleiding van enkele berichten in de media begin september over de schoonmaak van treinen in Heerlen en Maastricht. Ondanks dat uit intern onderzoek geen verontrustende feiten naar voren waren gekomen, besloot de directie van CSU vorige week om een onafhankelijke commissie in te stellen, met de opdracht om beschuldigingen tot feiten terug te brengen en daarover te rapporteren. Ook de vermeende beïnvloeding van CSU bij het invullen van enquêtes voor Great Place to Work wordt daarin meegenomen. Daarop vooruitlopend verspreidt Great Place to Work vandaag ook zelf een persbericht inzake de aantijgingen.

De commissie verwacht binnen enkele weken met een rapportage te komen. Zoals al eerder aangegeven, zal CSU zich tot dat moment van commentaar onthouden.

CSU
CSU is vanuit 30 vestigingen landelijk actief in schoonmaak en beveiliging en heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. CSU biedt werk aan ruim 10.000 mensen en behoort tot de top drie van schoonmaakbedrijven en top vijf van beveiligingsbedrijven in Nederland. De organisatie verwacht over 2007 een omzet van 210 miljoen euro. CSU werkt vanuit een verbetermodel, waarbij medewerkertevredenheid zorgt voor betere dienstverlening en een hogere klantwaardering.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erwin Vos, manager Marketing en Communicatie, via (0413) 285 145 / 06 - 13 22 78 33 of erwin.vos@csu.nl.


---- --