Ingezonden persbericht


CNN's digitale nieuwsgaring bekroond op International Broadcasting Convention

De International Broadcasting Convention (IBC), een van de belangrijkste TV vakbeurzen ter wereld, heeft afgelopen weekend in Amsterdam CNN's "Digital News Gathering" project bekroond met twee awards:

De IBC Innovation Award for Content Creation* (voor de reportage over het Israel-Hezbollah conflict in juli 2006) en de Judges Award* (Jury Award) - de meest prestigieuze prijs voor innovatie, gekozen uit alle inzendingen.

Met de toekenning van de Innovation Award, beloonde de IBC juryeden CNN voor het ontwikkelen van een nieuw hoofdstuk in het gebruik van (digitale) technologie voor nieuwsgaring; een lichtgewicht uitrusting die camera's, montage hulpmiddelen en geavanceerde satelliet en internet communicatietechnologie combineert met een laptop. Deze nieuwe technologie stelt de journalist in staat om rechtstreeks verslag te doen van elke plaats ter wereld.

Over de Judges Award zei Juryvoorzitter Mike Lumley, "Namens de IBC en de juryleden feliciteren wij CNN. Dit is bij uitstek een project dat erkenning verdient. Een grote televisie-organisatie heeft een duidelijk idee over wat zij wil bereiken en brengt een team van technici bijeen om dat te realiseren. In een bijzonder sterk veld van deelnemers dit jaar was het niet eenvoudig om de Judges Award toe te kennen, maar dit is de terechte winnaar."

"Dit is een geweldige erkenning voor CNN's "onbezongen helden", onze technologische en satelliet staf, die met hun vindingrijkheid en vasthoudendheid de klus elke weer weten te klaren", aldus Tony Maddox, managing director CNN International.

*De IBC Innovation Awards, ingesteld in 2006, honoreren technisch uitzonderlijke prestaties in het uitzenden van nieuws en entertainment.

De Judges Award, toegekend door een internationaal panel van redacteuren en journalisten, beloont creatieve technische oplossingen die uitvoerbaar zijn en een vooruitgang opleveren voor de televisie industrie.


---

Noot voor de redactie (