Persbericht

HP breidt aandeel in grootformaat printing markt uit met overname van MacDermid ColorSpan Inc.

UTRECHT, 13 september 2007 - HP heeft een definitieve overeenkomst getekend over de overname van MacDermid ColorSpan Inc., een fabrikant van grootformaat digitale inkjetprinters. HP koopt het bedrijf van MacDermid Printing Solutions LLC, een dochteronderneming van MacDermid Incorporated, uit Denver, Verenigde Staten. HP maakt dit vandaag bekend.

De overname vergroot HP's aanwezigheid op de markt van signmakers en snelprinten en versterkt de positie van het bedrijf als alles-in-één partner voor leveranciers van printingdiensten.

MacDermid ColorSpan, uit Minnetonka, Minnesota (Verenigde Staten), is een leidende leverancier van UV curable inkjetprinters voor display graphics en een belangrijke leverancier aan signmakers, snelprinters en andere kleine en middelgrote bedrijven op het gebied van signmaken en zeefdrukken.

Door de toevoeging van goedkopere platformen en UV-technologieën complementeert deze overname HP's Graphic Arts portfolio van digitale persen en grootformaat printers.

"Deze overname bevestigt HP's nadrukkelijke streven om haar Print 2.0-doelstellingen te behalen: het vergroten van het printing aandeel via digitale technologieën van HP", zegt Vyomesh Joshi, executive vice president van HP's Imaging and Printing Group. "MacDermid ColorSpan is een erkende vernieuwer op het gebied van UV grootformaat printing. Doordat onze grootformaat platformen hierop naadloos aansluiten moeten we geweldige synergieën kunnen behalen."

Robert J. Wenzel, President van MacDermid ColorSpan, die de nieuwe productlijn bij HP zal leiden, zegt: "De combinatie van HP en MacDermid ColorSpan levert onze klanten en channel partners een uitgebreidere mix van kwaliteit, waarde en keuzemogelijkheden, die ongeëvenaard is in de digitale grafische printing markt. Daarnaast kunnen de klanten van MacDermid ColorSpan Inc. blijven rekenen op dezelfde grote aandacht die zij gewend zijn te krijgen."

De overname is afhankelijk van de gebruikelijke overnamecondities. Financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt. Na voltooiing van de overname wordt MacDermid ColorSpan geïntegreerd in de Graphic Arts organisatie binnen de Imaging and Printing Group van HP.

Over MacDermid ColorSpan

MacDermid Printing Solutions, de erkende bedenker van de Big Color® grafische markt, ontwerpt, produceert en vermarkt systemen, benodigdheden, software en diensten voor grootformaat digitaal kleurenprinten. De producten onderscheiden zich door features voor een verhoogde productiviteit, zoals het gepatenteerde Big Ink® Delivery Systems en een Automated Eye voor eenvoudige setup, calibratie en printing zonder toezicht. De UV curable inkjet printers van het bedrijf zijn 's werelds bestverkopende UV-printers. Het hoofdkantoor en de productiefaciliteiten bevinden zich in Minnetonka, Minnessota (Verenigde Staten).

Over MacDermid Inc.
MacDermid, Inc. is een leidende wereldwijde leverancier van waardetoevoegende specialty chemicals en diensten van hoge kwaliteit. MacDermid is actief op het gebied van afwerking van metalen en plastics, electronica, olieproductie en grafische kunst. MacDermid is opgericht in 1922 en heeft ruim 2.500 werknemers in meer dan 20 landen.

Over HP

HP maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al haar klanten - van de individuele consument tot de grootste multinational. Met een breed portfolio op het gebied van printing, personal computing en IT infrastructuur behoort HP tot 's werelds grootste IT-bedrijven. HP behaalde wereldwijd een omzet van $ 100,5 miljard over de laatste vier kwartalen, eindigend op 31 juli 2007. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is te vinden op www.hp.nl.