Gemeente Achtkarspelen


PERSBERICHT

2007/WK050
Buitenpost, 13 september 2007

Sporthalbeheerders oefenen ontruiming

Ontruiming sporthal "De Houtmoune" Buitenpost

Vanochtend is er een ontruimingsoefening gehouden in sporthal "De Houtmoune" in Buitenpost. Het is verplicht om een dergelijke ontruiming minimaal één keer per jaar te oefenen. De leerlingen van het AOC en het Lauwerscollege die volop aan het gymnastieken waren werden zonder problemen veilig naar de kantine van zwembad De Kûpe begeleidt.

Rond 9.45 uur vanochtend ontdekte de sporthalbeheerder van De Houtmoune een fictieve brand in het ketelhuis. Volgens het scenario was er sprake van ontploffingsgevaar en meteen werd het ontruimingsplan in werking gesteld. De beheerders en leerkrachten begeleidden de leerlingen linea recta naar de kantine van het tegenover gelegen zwembad. Niemand kreeg de tijd om persoonlijke bezittingen te pakken om de oefening zo realistisch mogelijk te maken.

Nadat iedereen veilig in het zwembad was ondergebracht werd de leerlingen verteld dat het om een oefening ging. Ze kregen allemaal een glas drinken om vervolgens samen met de beheerders de oefening te evalueren.

De wethouders Van der Wal en Stellinga van Achtkarspelen brachten nog een bezoek aan De Houtmoune om te horen hoe de oefening verlopen was.

///////////////////////////////////