Nederlandse Moslim Omroep

PERSBERICHT
Hilversum, 13 september 2007

Idealen van de ramadan: inkeer, inspiratie, inzicht en inclusiviteit

Ramadanuitzendingen NMO ondersteunen maatschappelijke dialoog

Ramadan is een maand van onthouding, bezinning, en tegemoetkoming. De NMO acht de ramadan het uitgelezen moment om de maatschappelijke rol van het geloof centraal te stellen. Hoe leven moslims vandaag naar het woord en de geest van de profeet? Hoe kan de islam bijdragen aan een compleet leven, aan een goede omgang tussen moslims en anderen, aan een hechte samenleving? Het is op vragen als deze dat de NMO haar ramadanprogrammering heeft afgestemd op radio, tv en internet, van 13 september tot en met 14 oktober 2007.

Een overzicht van het aanbod op tv:

Brieven aan God: een reeks beschouwingen over een betere wereld, opgesteld door bekende moslims in Nederland (09 en 23 september en 14 oktober om 14.30 uur op Nederland 2). De brieven komen integraal op de website.

Ramadan Specials: een vierluik over het leven en de erfenis van de profeet Mohammed (19 en 26 september en 3 en 10 oktober om 15.30 uur op Nederland 2).

Moslim Match: een tweeluik waarin een jonge moslim één dag van zijn ramadan deelt met een niet-moslim (16 en 30 september om 14.30 uur op Nederland 2).

Id al Fitr Special: de afsluiting van ramadan (13 oktober om 17.05 uur op Nederland 2).

InFocus: achtergronden bij de actualiteit waarin ook aandacht voor de afsluiting van ramadan (14 oktober om 14.30 uur op Nederland 2).

NMO-Radio presenteert een live ramadanuitzending (Verkenningen, 13 oktober om 22.00 uur op Radio 5). Het jongerenprogramma WATNOU..?!, ook op Radio 5, zal wekelijks komen met een reportage of gesprek over ramadan.

Tenslotte is er op onze website en in de zondagse televisie-uitzendingen volop aandacht voor de ramadan tekenwedstrijd, uitgeschreven voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. De wedstrijd wordt afgesloten met een kort portret van de winnaars in de uitzending van 14 oktober om 14.30 uur op Nederland 2.