TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 13-09-2007

Televisie
TWINZZ - Preview
Uitzending zaterdag 15 september 2007
Nederland 1 - 19.45 uur

TROS ZOEKT 'TWINZZ' MET TALENT

Voor het nieuwe programma TWINZZ is de TROS op zoek naar getalenteerde tweelingen. In TWINZZ zal platenproducent Ferdi Bolland, met behulp van zijn specialistische team, op zoek gaan naar drie getalenteerde eeneiige tweelingen. Deze zullen samen de ultieme zeskoppige superband TWINZZ gaan vormen.

Tijdens de audities, die plaatsvinden in december 2007, worden de tweelingen op verschillende onderdelen getest. Wie komen er als beste uit de tests en maken kans om deel uit te maken van de band TWINZZ? De TROS roept alle eeneiige tweelingen van Nederland, in de leeftijd van 16 tot 36 jaar, op om zich op te geven voor de audities. Aanmelden kan via de website www.tros.nl/twinzz, of twinzz@tros.nl

Volgend op het succes van De Tweelingtest (2005), waarin gezocht werd naar de meest identieke tweeling van Nederland, gaat TWINZZ een stap verder. De tweelingen worden geselecteerd op basis van hun zang -en danskwaliteiten en hun uitstraling. Maar uiteraard speelt ook de 'twinfactor' een belangrijke rol: in hoeverre lijken de tweelingen op elkaar, qua uiterlijk, motoriek, persoonlijkheid, gedrag en smaak?

TWINZZ zal vanaf donderdag 13 maart 2008 wekelijks uitgezonden worden bij de TROS. Als voorproefje is aanstaande zaterdag 15 september op Nederland 1, na Te Land, ter Zee en in de Lucht, om 19.45 uur al een vooraankondiging te zien waarin Ferdi Bolland vertelt waar hij naar op zoek is en waarin we enkele potentiële 'twinzz' aan het werk zien.

Voor meer informatie: www.tros.nl/twinzz