AutoRai

Zes premières Chevrolet op IAA: vijf autoâs en een uniform

(8/21/2007)
Meer modellen, meer beleving; dat is de juiste manier om de aanwezigheid van Chevrolet te omschrijven op de 2007 Frankfurt Motor Show (IAA). Tijdens de IAA (van 13 tot 23 september, 2007) toont het merk met de âbow-tieâ één wereld- en vier Europese primeurs.

De Chevrolet hostesses op de stand verdienen eveneens speciale aandacht. Zij zullen exclusieve kleding dragen die ontworpen en gemaakt is door modestudenten van de erkende Private Modeschule Düsseldorf. Dit project vormde onderdeel van de pan-Europese âYoung Creative? Chevrolet!â competitie. Deze wedstrijd voor studenten aan kunstacademies werd in maart 2007 afgetrapt in Genève met acht deelnemende landen uit Europa. "Young? Creative? Chevrolet!" heeft betrekking op vijf artistieke aandachtsgebieden: beeldende kunst, fotografie, video, interieurdesign en mode.

Andere hoogtepunten op de Chevrolet-stand in Hal 8 zijn de drie creatieve mini concepts: de Beat, de Groove en de Trax. Zij laten zien hoeveel creativiteit er in een mini gestopt kan worden en hoe de energie, de diversiteit en de spanning van het stadsleven gecombineerd kunnen worden. Bezoekers van de show worden uitgenodigd hun stem uit te brengen op hun favoriete concept auto op www.vote4chevrolet.eu.

Chevrolet Beat: het ontwerp van de Beat wekt het gevoel op van een sportieve minicar. De driedeurs hatchback concept car heeft voorwielaandrijving en wordt aangedreven door een 1.2-liter turbocharged benzinemotor met een automatische versnellingsbak.

Chevrolet Groove: het retro studiemodel met de opbollende wielkasten en de rechtopstaande voorruit ziet er te stoer uit om als âleukâ omschreven te worden. Hij oogt veel lager dan hij in werkelijkheid is, dankzij de korte motorkap en het lange inzittendencompartiment. De voorwielaangedreven Groove heeft een kleine maar economische 1.0-liter dieselmotor.

Chevrolet Trax: deze stadse cross-over conceptauto voelt zich zowel op provinciale weggetjes als in het drukke stadsverkeer prima thuis dankzij een betaalbaar all-wheel-drive systeem. De Trax ziet er uit als een kleine, stoere SUV dankzij een volumineuze voor- en achterkant waarvan de bumper en de spatborden één geheel vormen, een reservewiel achterop en een roofrack. De Trax wordt aangedreven door een 1.0 liter benzinemotor.