AutoRai

SsangYong richt zijn vizier op de toekomst op de IAA

(8/31/2007)
SsangYong richt zijn blik nadrukkelijk op de toekomst op haar stand op de IAA in Frankfurt (13 â 25 september). Naast de vernieuwde SsangYong Kyron die daags voor de IAA zijn Nederlandse introductie beleeft, staat de WZ concept: een sedan in het E-segment die een duidelijke verwijzing naar de toekomst vormt.

De beide modellen zijn exponenten van de nieuwe designtaal van SsangYong. Andere verwijzingen naar de toekomst zijn te zien in een speciaal ingerichte âconceptmodelzoneâ met daarin verschillende schaalmodellen die een tip van de sluier oplichten van wat er de komende jaren op stapel staat bij het Koreaanse merk.

WZ concept
De WZ concept is een luxueuze limousine die voor het eerst te zien was in april op de Seoul Motorshow. Na de W2 concept, een sedan in het D-segment, is de WZ concept de tweede sedan die SsangYong tentoonstelt. Het geeft aan dat het merk zich achter de coulissen sterk aan het ontwikkelen is. De WZ concept is een stijlvolle en uiterst gestroomlijnde sedan die de kracht en onverzettelijkheid uitstraalt die alle SsangYongs kenmerken. De WZ is exact 5 meter lang en wordt aangedreven door een direct ingespoten, 3,6 liter zescilinder twinturbo motor die maar liefst 268 kW (365 pk) levert. De WZ concept neemt meer kenmerkende SsangYong eigenschappen over: de limousine is uitgerust met permanente vierwielaandrijving (AWD). De WZ is een resultaat van de nauwe samenwerking met moederconcern SAIC. Deze samenwerking zal steeds bredere vormen aan gaan nemen en uiteindelijk leiden tot een modelprogramma dat uit verschillende SUVâs en personenwagens bestaat.

Kyron
De nog maar net geïntroduceerde Kyron vormt een ander middelpunt op de SsangYong-stand. SsangYong is erin geslaagd de Kyron door talrijke uiterlijke wijzigingen een geheel ander aanzicht te geven waardoor deze fris, krachtig en uiterst representatief oogt. SsangYong heeft bovendien een geheel nieuwe variant toegevoegd aan het modelprogramma: de M270 Xdi Automaat (AWD). In het vooronder ligt een 2,7 liter sterke, vijfcilinder common-rail dieselmotor met een vermogen van 121 kW (165 pk). Deze uitvoering krijgt standaard een uiterst complete uitrusting mee met onder meer een automatische transmissie, lederen bekleding, ESP, automatische airconditioning en cruise control. Bovendien verschilt de M270 Xdi Automaat (AWD) op technisch vlak door de onafhankelijke wielophanging, permanente vierwielaandrijving en de snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging. De Kyron staat op vrijdag 7 september bij de Nederlandse SsangYong dealer en is uiterst scherp geprijsd met een vanafprijs van ⬠28.995,- voor de SsangYong Kyron M200 Xdi Direct, met 2,0 liter commonrail dieselmotor.

Conceptmodelzone
In de conceptmodelzone geeft SsangYong aan de hand van een aantal schaalmodellen een kijkje in de toekomstige keuken. Het merk geeft ermee aan dat het hard bezig is om het modelprogramma uit de breiden. In de conceptmodelzone staan schaalmodellen in schaal 1 op 5 die verwijzen naar toekomstige SUVâs en MPVâs.

De SsangYong stand wordt gecompleteerd met het verdere modelprogramma. De nog maar net geïntroduceerde Rexton XVT, het nieuwe vlaggenschip van SsangYong en de zeer recente Actyon Sports, een pick-up variant op basis van de Actyon, zijn hier de meest opvallende exponenten van. De SsangYong stand is gevestigd in hal 4, ter hoogte van gang C.