Nuclear Research & consultancy Group (NRG)


NRG Nieuws: 6 september 2007 - Energievisie 2050 - Uitnodiging persconferentie 13 september 10h00 Dudok, Den Haag

Petten, donderdag 6 september 2007

"DUURZAME EUROPESE ENERGIEHUISHOUDING IN 2050 HAALBAAR MET FORSE BELEIDSINSPANNING"

Donderdag 13 september: presentatie 'EnergieVisie 2050' ECN - NRG

Een duurzame Europese energiehuishouding is haalbaar in 2050, maar dat gaat niet vanzelf. Op dit moment raken industrielanden steeds meer afhankelijk van importen van olie en aardgas. Tegelijkertijd gaat de opwarming van de aarde door. Om echt de risicos van klimaatverandering te verminderen en de levering van betaalbare energie op lange termijn veilig te stellen, zijn forse veranderingen in de energievoorziening nodig. ECN en NRG hebben een realistische en haalbare visie ontwikkeld hoe een duurzame Europese energiehuishouding in 2050 te bereiken. Uitgangspunt van de 'EnergieVisie' is een 60 % lagere CO2-uitstoot en een aanzienlijk lagere import van olie en gas.

In 2050 zijn hernieuwbare energiebronnen goed voor meer dan 35% van de energievoorziening, met een flinke rol voor biomassa, windenergie en zon. Er is ook sterk ingezet op energiebesparing en het aandeel kernenergie blijft gelijk. Voor het realiseren van een duurzame energiehuishouding zal technologieontwikkeling en consistent en slagvaardig beleid nodig zijn, waarbij een goede samenwerking tussen overheden, bedrijven en burgers essentieel is.

Deze korte samenvatting is afkomstig uit de 'EnergieVisie 2050' van ECN en NRG. Het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) en de Nuclear Research & consultancy Group (NRG) in Petten hebben de 'EnergieVisie 2050' ontwikkeld om richting te geven aan het energieonderzoek en aan het energie & milieubeleid van de overheid en het bedrijfsleven.

Noot voor redacties:


Uitnodiging persconferentie 'EnergieVisie 2050'

Donderdag 13 september 2007

Op donderdag 13 september a.s. om 10.30 uur presenteren ECN en NRG het rapport 'EnergieVisie 2050' tijdens een persconferentie in Café Brasserie Dudok Den Haag. U bent hierbij van harte uitgenodigd.

Wij stellen het zeer op prijs wanneer u per e-mail laat weten of wij op uw komst mogen rekenen.

Harold IJskes

Persvoorlichter Energieonderzoek Centrum Nederland

Telefoon: 0224 - 56 40 50

Mobiel: 06 - 127 98 123

E-mail: ijskes@ecn.nl

Meer informatie: www.ecn.nl en www.nrg.eu