Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Hilversum, 13 augustus 2007

programmering seizoen 2007/2008 Theater Gooiland

Boeiende programmering seizoen 2007/2008
in eigen regie voor Theater Gooiland;
onderdeel van Amrâth Grand Hotel Gooiland, Hilversum
____________________________________________

De directie en programmaleiding van Amrâth Hôtels & Theater Gooiland in Hilversum zijn er voor het komende seizoen weer in geslaagd om zonder subsidie een boeiende programmering voor het theaterseizoen 2007/2008 vast te leggen.

Hoogtepunten
In de programmering springt een aantal bijzondere voorstellingen in het oog. Nadat de jubilerende slagwerkgroep 'Slagerij Van Kempen' op 14 september een concert ten gehore heeft gegeven, wordt op 27 september het officiële startschot voor het seizoen gegeven met de voorstelling 'Lebbis'. Op 19 oktober vindt de landelijke première plaats van de nieuwe show van Chiel van Praag 'Terug naar Toen'. Een hoogtepunt is ongetwijfeld ook 'Fame the Musical' met in de hoofdrollen Jody Bernal, Hans v.d. Togt en Carolina Dijkhuizen. Deze musical zal op beide kerstdagen worden opgevoerd. 21 januari 2008 staat de landelijke première gepland van 'Rok', een eigen productie van Laura Vlasblom. Voor de kinderen zal op 20 oktober de formatie 'Kus' optreden, op 15 december 2007 is er 'De grote Prins & Ploes show' en op 5 maart 2008 'De Fabeltjeskrant'.

Ten slotte vallen in de programmering nog op:
31 oktober : 'Spirit of the Dance'.
16 november : 'The African Mama's'
23 maart 2008: 'Purper 101'.

Avondje uit
Ook de overige voorstellingen zijn beslist de moeite waard voor een avondje uit, zeker in combinatie met een theaterdiner in Grand Café Duiker, of een verblijf in het aangrenzende viersterrenhotel Amrâth Grand Hotel Gooiland.

Amrâht Grand Hotel Gooiland
Dit Rijksmonument is sinds de overname door Amrâth Hôtels & Restaurants aan een nieuw leven begonnen. De 55 kamers van het hotel, waaronder vier suites, ondergingen een complete metamorfose en het theater met 750 zitplaatsen is als congreszaal beschikbaar evenals de drie gerenoveerde vergaderaccommodaties met een capaciteit tot 3000 personen. Het Grand café heropende in het najaar van 2006 onder de naam 'Duiker'; de naam van de architect van het complex. In samenspraak met Monumentenzorg zal deze zomer ook de hotelhal worden gerenoveerd.



Ingezonden persbericht