Ingezonden persbericht


Nijmegen, 13 augustus 2007

Persbericht

Programma van opening festival Popronde bekend

Website Popronde 2007 online

Landelijk festival Popronde start op vrijdag 14 september in Nijmegen Landelijk reizend festival de Popronde strijkt dit jaar neer in 19 steden, een uitbreiding met vijf steden ten opzichte van de voorgaande editie. De opening en cd-presentatie van Popronde 2007 is op vrijdag 14 september in Nijmegen. De Popronde Nijmegen biedt in totaal 47 gratis toegankelijke optredens bij de 26 deelnemende podia. Bijna alle 24 acts van de nieuwe Popronde cd treden dan ook op.

Voor het volledige programma van Nijmegen zie: http://www.popronde.nl/2007/steden/index.asp?cityId=1

Na de opening en cd-presentatie in Nijmegen vindt het festival gedurende 10 weken telkens op de donderdag en vrijdag plaats in een andere stad. Dit jaar worden achtereenvolgens - na Nijmegen - aangedaan: Breda (20-11), Rotterdam (21-11), Deventer (27-11), Maastricht (28-11), Heerlen (4-10), Den Bosch (5-10), Wageningen (11-10), Utrecht (12-10), Groningen (18-10), Arnhem (19-10), Enschede (25-10), Leeuwarden (26-10), Den Haag (1-11), Alkmaar (2-11), Leiden (8-11), Tilburg (9-11), Middelburg (15-11) en Eindhoven (16-11).

Vernieuwde website Popronde online
De vernieuwde Popronde site is online. Er is onder meer van alle bands die dit jaar mee toeren een korte beschrijving, foto en een fragment van hun muziek te vinden. Zie: http://www.popronde.nl

Over de Popronde

Jaarlijks worden door professionals die werkzaam zijn in de popsector 90 opkomende Nederlandse bands geselecteerd uit de inzendingen. Deze bands toeren een seizoen mee met het festival. Ze krijgen gelegenheid zich te presenteren buiten de eigen regio en hun netwerk en fanbase uit te breiden. De Popronde biedt een staalkaart van wat er op muziekgebied in Nederland gebeurt en is voor aanstormend talent een kweekvijver en opstap naar het live - en festivalcircuit. In elke stad vormen circa 20 cafés, theatertjes en clubs de podia voor de optredens. De verwachting is dat in 2007 de bands samen meer dan 450 optredens gaan geven op zo'n 350 locaties in de 19 steden. Het festival is gratis toegankelijk.

Popronde cd

Van de Popronde verschijnt jaarlijks een promotie cd met een selectie songs van deelnemende bands. Deze is verkrijgbaar via de website.

Welke bands speelden eerder op het festival:
Veel Nederlandse bands die nu tot de top of subtop behoren, deden eerder mee met de Popronde. Bijvoorbeeld The Sheer, Voicst, Relax, Elle Bandita, Racoon, Illicit, Blues Brother Castro, a balladeer, Skip The Rush, Mala Vita, Marike Jager en Roosbeef. Zie ook de fotogalerij: http://www.popronde.nl/2007/beeld/fotogallerij/

Popronde is een initiatief van Popwaarts, Nijmegen. In elke stad wordt samengewerkt met een lokale organisatie op muziekgebied. Het gezamenlijk streven is bands gelegenheid te geven zich buiten eigen stad of regio in de kijker te spelen en zo bij te dragen aan de 'doorstroom' en een veelzijdig en gezond Popklimaat.

Popronde 2007 wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Thuiskopiefonds, het Fonds Podium Programmering en Marketing.

Het festival 'is powered by' Metro, Ongekent Talent, Streetteam, Peavey en Kink Fm, zie: http://www.popronde.nl/2007/info/sponsors/