Gemeente Dongen


Brom Effe Normaal!

Vanaf 14 september 2007 aanstaande gaat de politie de controles van brommers en scooters weer met een regelmaat van twee maal per vier weken oppakken. De controles vallen onder het project Brom Effe Normaal. Het doel van Brom Effe Normaal is de overlast door scooters en bromfietsen terugdringen en de leefbaarheid en verkeersveiligheid verhogen.

Brommer- en scooterrijders houd je dus aan de regels! Vanaf 14 september 2007 houdt de politie in de gehele gemeente Dongen zogenaamde prikacties. Brommers en scooters worden van de straat geplukt en op de rollerbank gezet om het vermogen te testen.

Overtredingen
Bij meer overtredingen (zoals geluid, rijgedrag) volgt niet zomaar een bekeuring, maar altijd een werkstraf die moet worden uitgevoerd in de gemeente. Ook werkt de politie aan dossiervorming, zodat het Openbaar Ministerie snel geïnformeerd kan worden over veelplegers. Bij meerdere keren in de fout gaan volgt naast een werkstraf een boete; ook kan de brommer of scooter in beslag genomen worden en worden vernietigd.

Samenwerking
In het project werken de gemeente Dongen, de politie, het Openbaar Ministerie en Halt Midden- en West-Brabant samen. Door deze samenwerking heeft het aanpakken van overtreders meer effect.

Meer informatie
Klik hier voor meer informatie over het project Brom effe Normaal.

Laatst gewijzigd: 11-9-2007