D-iD: optimale beveiliging PC met vingerafdruk

14/09/2007 09:34



Coenraadts Communicatie



(14 september 2007) - D-iD tilt de beveiliging van werkstations naar een hoger niveau. De producent van RFID-toepassingen doet dat door toegang tot de personal computer te koppelen aan de vingerafdruk van de gebruiker. Daartoe werkt D-iD samen met EasySecure, specialist in identificatie via biometrie. De combinatie van digitale pc-beveiliging en biometrie is een ideale oplossing voor organisaties waar veel vertrouwelijke informatie rondgaat.

D-iD
D-iD is een aanvulling op de mogelijkheid om, na toevoeging van de benodigde software, met een mobiele telefoon of een creditcard de werkplek af te schermen. Verlaat de gebruiker zijn werkplek, dan springt het pc-beeldscherm automatisch op de waakstand. Alleen degene die geautoriseerd is voor die specifieke computer kan de blokkade weer opheffen. Zo krijgen derden geen toegang tot vertrouwelijk materiaal.

Uitbreiding met biometrie
Door deze functionaliteit uit te breiden met de EasySecure biometrie-identificatie wordt de bescherming van de werkplek nog verder vergroot. Op dit moment is biometrische identificatie voor elke afzonderlijke pc behoorlijk prijzig. De kosten vallen echter aanzienlijk lager uit als de biometrische toetsing wordt uitgevoerd bij de entree tot het kantoor. Iedere werknemer ondergaat daar een 'check' aan de hand van een vingerafdruk. Herkent het systeem de geïdentificeerde als werknemer, dan krijgt hij/zij toegang tot het gebouw. Vanaf dat moment ligt vast dat de medewerker binnen is. De koppeling met de bestaande D-iD software zorgt er vervolgens voor dat de werkplek alleen wordt vrijgegeven bij fysieke aanwezigheid van de gecontroleerde medewerker. Toegang tot een computer met andermans ID-pasje of inlognaam is hiermee uitgesloten.

D-iD - Digitale iDentificatie
D-iD is een oplossing van RFIDsd, de eerste aanbieder van digitale identificatie met o.a. de mobiele telefoon in Nederland. De basis van digitale identificatie bestaat uit Radio Frequency IDentification, ofwel identificatie met radiogolven. De techniek is toepasbaar in combinatie met allerlei dragers (mobiele telefoons, creditcards, ID-tags) en kan daardoor gecombineerd worden met allerlei bestaande toegangscontrole sytemen.

Over RFIDsd
RFID Software Development Ltd., opgericht in 2005, richt zich als producent van Radio Frequency IDentifaction-toepassingen vooral op kleine en middelgrote ondernemingen. De missie van RFIDsd is hoogwaardig maatwerk te leveren tegen een redelijke prijs, inclusief 24/7-ondersteuning door een professionele helpdesk.

Over EasySecure
EasySecure is dé biometriespecialist in praktische toepassingen om identiteit te verifiëren (identificatie) en om toegang te verlenen tot gebouwen, data of goederen (autorisatie). Deze toepassingen bieden ongekende voordelen boven bestaande beveiligingsystemen met magneetkaarten, sleutels en pasjes. Zowel als het gaat om gemak, veiligheid als kosten. Mocht u als redactie het leuk vinden om een demonstratie te krijgen dan horen wij dat graag. Fotomateriaal is in ruime mate beschikbaar.





http://www.RFIDsd.com