Gemeente Zwolle

Groene vakgenoten op bezoek in Zwolle

Een dagje meekijken

Op 31 mei komen ongeveer 75 groencollega's uit het hele land een dag kijken hoe we in Zwolle met het openbaar groen omgaan. Het gaat om de leden van de Vakgroep Groen, Natuur en Landschap van de vereniging Stadswerk. De leden worden ontvangen in de Buitensoos waar eerst een presentatie wordt gegeven over het Zwolse groenbeleid en het groenbeheer.

Daarna wordt het groen op de fiets bezocht, dat is immers de beste manier om het groen te zien. Ter plekke geven medewerkers van de gemeente Zwolle een toelichting op specifieke groenprojecten en het speciale groenbeheer. Daarvoor wordt de route gebruikt die eerder met de (inter)nationale groenjury werd gevolgd. Daarmee krijgen de bezoekers een goede doorsnede van alle aspecten te zien: reconstructie van binnenstadsparken, natuurontwikkeling, beekherstel, bosaanleg, berm- en oeverbeheer, soortenbeleid, compensatie van bomen en natuurwaarden en dergelijke.

Verzoeken

Met regelmaat komen verzoeken van vakgenoten om hun licht op te steken in de gemeente Zwolle. Het is de opzet deze verzoeken zoveel mogelijk te bundelen op één dag in het jaar. Het bezoek van de Vakgroep is daar het eerste resultaat van.

Vorig jaar kwamen verschillende gemeenten en organisaties nog apart op bezoek zoals de gemeente Venray en de Bosgroep Salland-Twente.

Bron: Communicatie
Datum van 18-04-2007 tot 17-04-2008