Pokon-activiteiten verkocht aan Synergia Capital

14/09/2007 09:45



Pokon & Chrysal International



13 september 2007- Pokon & Chrysal International heeft met investeringsmaatschappij Synergia overeenstemming bereikt over een 100% overname van de Pokon-activiteiten. Deze activiteiten op het gebied van potgrond, plantenvoeding en gewasbescherming worden met ingang van 1 september 2007 ondergebracht bij Synergia.

Met de transactie wordt bereikt dat de continuïteit op lange termijn van de Pokon organisatie en de dienstverlening aan haar klanten is verzekerd. De Pokon-activiteiten hebben in haar huidige vorm onvoldoende grootte om goed te kunnen concurreren op de Europese plantenvoedsel markt. In Nederland heeft het Pokon merk een uitstekend marktaandeel. Buiten de landsgrenzen is Pokon echter een relatief kleine speler. Tegen die achtergrond heeft Pokon & Chrysal International de strategische keuze gemaakt om de focus volledig te leggen op de markt voor de na-oogst behandeling van snijbloemen. Met de verkoop aan Synergia heeft Pokon & Chrysal een partij gevonden die in de plantenvoedselmarkt een sterke Europese organisatie wil opbouwen. Henk Strijbis van Synergia heeft een ruime ervaring als ondernemer in de tuinbranche en zal leiding geven aan de verdere groei van Pokon.

Pokon & Chrysal International BV gaat verder onder de naam Chrysal International BV en blijft handelen onder de bekende merknamen Chrysal en Vitabric. Het bedrijf behoudt zijn hoofdkantoor in Naarden en heeft wereldwijd ruim 200 medewerkers in dienst. De dochtermaatschappijen zijn gevestigd in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland, Frankrijk, Japan, China en Colombia.

Synergia richt Pokon International BV op waarin de Pokon-activiteiten worden ondergebracht en gaat producten onder het Pokon-merk in de markt brengen. Het nieuwe bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Naarden, met een verkoopkantoor in Frankrijk en een dochtermaatschappij in Polen waar een deel van de productie plaatsvindt. Het heeft in totaal circa 30 medewerkers in dienst.