Gemeente Gilze en Rijen

Wethouder 'verkoopt' eerste dienstencheque WZSW

De dienstverlening van Wonen, Zorg en Service in de Wijk (WZSW) is in augustus 2007 van start gegaan. Een van de eerste klanten is Mevrouw Marugg (64), afkomstig van de Nederlandse Antillen. Zij woont in een klein huurhuis in Rijen. Wethouder Hatice Can-Engin zocht haar daar vorige week donderdag op. Om haar de eerste dienstencheque te 'verkopen'. Mevrouw Marugg wil graag in haar huis blijven wonen, maar door ziekte kan zij een aantal zaken niet zelf meer doen. Zij heeft daar ondersteuning bij nodig. Zij heeft nu onder andere huishoudelijk hulp via Thebe Thuiszorg. Ook heeft zij gevraagd om een traplift in haar woning. Dit alles maakt het voor haar makkelijker om langer zelfstandig in de wijk te kunnen blijven wonen.

Dienstverlening voor inwoners
Haar tuin is al onderhoudsvriendelijk ingericht, maar er groeit met al die regen natuurlijk wel flink wat onkruid, dat zij zelf niet kan verwijderen. Ook moet haar schutting opnieuw worden geplaatst. Want die staat scheef en wankel en zal de eerste storm in de herfst zeker niet overleven. Het Instituut voor Maatschappelijk Werk heeft haar hiervoor doorverwezen naar WZSW.

WZSW heeft het meeste onkruid vorige week al verwijderd en vandaag wordt een deel van haar schutting opnieuw geplaatst. En als zij dat wil, dan kan WZSW ook in de toekomst haar tuin onkruidvrij houden.

Het zijn inwoners van de gemeente Gilze en Rijen die de diensten van WZSW uitvoeren. Ze zijn werkloos en worden specifiek voor dit werk getraind of geschoold. Ook vrijwilligers hebben inmiddels hun diensten bij WZSW aangeboden.

Dienstencheques
Deze woonzorgservicediensten betaalt mevrouw Marugg met dienstencheques die zij voor vijf euro per stuk bij WZSW koopt en inlevert op de dag dat de klus voor haar wordt geklaard. Een dienstencheque geeft haar recht op één uur dienstverlening.

Omdat zij een van de eerste klanten is van WZSW in Gilze en Rijen, is wethouder Hatice Can-Engin gevraagd haar deze te 'verkopen'.

Ondersteuning nodig?
Heeft u ook ondersteuning nodig of wilt u graag aan de slag voor Wonen, Zorg en Service in de Wijk? Neem dan contact op met Bert Severens, projectleider voor WZSW in Gilze en Rijen. U kunt hem op maandag, woensdag en donderdag tijdens kantooruren bereiken op telefoonnummer 06-29071284.

Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.wzsw.nl