AWVN

NS wint AWVN-Innovatietrofee 3e kwartaal
Datum: 13 september 2007

De N.V. Nederlandse Spoorwegen is de winnaar van de AWVN-innovatietrofee 3e kwartaal 2007. De NS krijgt de prijs voor sociale vernieuwing vanwege het zogenoemde `sociaal contract' dat de onderneming recent sloot met de vakbonden. Namens de NS ontving HR-directeur Geert Groten de prijs uit handen van algemeen directeur Peter Paternotte van AWVN.

In het sociaal akkoord komen de NS en de vakbonden een plan overeen waarbij de komende vijf jaar zowel het HR-beleid bij de NS als het personeelsbestand ingrijpend moderniseren. Bij het eerste gaat het onder meer om stijlen van leidinggeven, bij het tweede onder meer om diversiteit, levensfasebeleid en projecten om speciale doelgroepen in het bedrijf te krijgen - allochtonen, jongeren, vrouwen - en daarmee het personeelsbestand een betere afspiegeling van de samenleving te laten vormen.

De AWVN-Innovatietrofee is een prijs voor ondernemingen die zich bijzonder onderscheiden op het gebeid van sociale innovatie en wordt ieder kwartaal uitgereikt. Een van de vier kwartaalprijswinnaars wint de jaarprijs. Eerdere kwartaalwinnaars dit jaar waren de Vereniging van Rijksgesubsidieerde Musea (VRM) en geneesmiddelenproducent Pharmachemie. Jaarwinnaars waren in 2005 vezelproducent Tejin Twaron en in 2006 cateraar Albron.