Gemeente Heemskerk


vrijdag, 14 september 2007

Overlast stappende jongeren in Breedweer aangepakt

HEEMSKERK - De gemeente gaat de overlast aanpakken die jongeren veroorzaken in Breedweer na het stappen in Uitgeest. Tijdens de zomerperiode heeft de politie zeer frequent gepatrouilleerd en geverbaliseerd rondom het Tolpad, maar er is meer nodig om de overlast terug te dringen.

De gemeente gelooft én in handhaven én in een goed gesprek met de jongeren en zet daarom de komende tien zaterdagen beide middelen in. Met ingang van zaterdag 15 september staat de buurtbus met de jongerenwerkers van Welschap vier zaterdagen in Breedweer. Zij spreken de jongeren aan op hun gedrag. Na de periode van vier zaterdagen wordt er weer handhavend opgetreden. Een door de gemeente ingehuurd beveiligingsbedrijf is tussen 22:00 uur en 05:00 uur constant ter plaatse om de jongeren stil door Breedweer te laten fietsen. Dit beveiligingsbedrijf is zes zaterdagen aanwezig en onderhoudt nauwe contacten met de politie. Er is voor tien zaterdagen gekozen omdat uit contacten met de buurt en de politie blijkt dat het zwaartepunt op de zaterdag ligt.
Na deze periode van tien weken van constante aanpak van de problematiek rondom het Tolpad worden de maatregelen geëvalueerd met de betrokkenen. De buurtbewoners hebben via inspreken in de raad, via het projectteam en in een gesprek met de burgemeester aangegeven dat de maat wat hen betreft vol is en dat er maatregelen moeten worden genomen.

---