Politie Gelderland-Midden

Bennekomse botst op vangrail

Publicatiedatum: 14-9-2007 10:22:17

EDE - Een 29-jarige automobiliste uit Bennekom is donderdagavond op de A30 bij Ede tegen de vangrail gebotst. De vrouw leek daarbij niet ernstig gewond maar is wel voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie vermoedt dat er drank in het spel was en heeft bloed laten afnemen voor een bloedproef. De vrouw was naar eigen zeggen rond half twaalf de macht over het stuur verloren toen ze er even met de gedachten niet bij was. De Bennekomse botste eerst tegen de rechter vangrail, schoot vervolgens naar links de weg over en botste toen tegen de vangrail in de middenberm. Andere voertuigen werden niet geraakt. De auto van de vrouw raakte bij de aanrijding total-loss en moest worden afgesleept.
(07-140565)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongeren opgepakt na vernielingen en baldadigheid
Publicatiedatum: 14-9-2007 10:21:45

EDE - De Edese politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 18-jarige jongen uit Lunteren en een 20-jarige Edenaar opgepakt wegens onder meer vernieling en baldadigheid. De twee konden worden aangehouden kort nadat bewoners aan de Bergstraat hadden gezien dat twee mannen spullen uit hun tuin aan het slepen waren. Toen de mannen ontdekt werden lieten ze een beeld vallen en gingen er vandoor. Op de Achterdoelen troffen agenten de twee aan. Zij bleken aan het signalement te voldoen en moesten mee naar het politiebureau. Later bleek dat in de Van Heeckerenlaan ook enkele vernielingen te zijn aangericht. Onderzocht wordt of het aangehouden duo daar ook verantwoordelijk voor is geweest.
(07-140594)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Lunterenaar (15) aangehouden na vernieling en mishandeling
Publicatiedatum: 14-9-2007 10:21:06

LUNTEREN - De politie heeft donderdagmiddag in Lunteren een vijftienjarige jongen opgepakt omdat hij een leeftijdsgenoot zou hebben geslagen. Ook zou hij een ruit van de ouderlijke woning van het slachtoffer hebben ingetrapt. De twee jongens zouden een dag eerder al een woordenwisseling hebben gehad. Volgens het slachtoffer was hij toen beschoten met een maïsschieter die hij vervolgens zou hebben afgepakt en in een vijver zou hebben gegooid. Naar aanleiding daarvan zou de vijftienjarige knaap verhaal zijn gaan halen bij het slachtoffer, dat vervolgens uitmondde in een handgemeen. Het slachtoffer had daarbij een lichte verwonding opgelopen. De vijftienjarige knaap is na verhoor vrijgelaten. Volgens zijn zeggen was het slachtoffer begonnen met slaan.
(07-140388)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---