Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 14-09-2007

Man botst tegen boom
ZUIDLAREN Donderdagmiddag botste een 36-jarige man uit Zuidlaren tegen een boom aan de Hogeweg. Hij liep daarbij nekletsel op en raakte bekneld. Medewerkers van de brandweer hebben de man uit de auto bevrijd. De man is naar een ziekenhuis in Groningen overgebracht. De oorzaak van het ongeval is niet bekend. (07-176669)

Scooterrijder breekt been
DE KIEL Donderdagmiddag haalde een 50-jarige scooterrijder uit Barger Compascuum een 34-jarige vrouw uit De Kiel in op het fietspad langs de Rolderstraat. Op dat moment sloeg de vrouw links af om de weg over te steken. De scooterrijder kwam daarbij te vallen en brak daarbij zijn been. De vrouw, met haar zoontje achterop, kwam ook te vallen maar beiden mankeerden niets. De man is naar het Scheperziekenhuis in Emmen overgebracht. (07-176725)

Defecte verlichting komt bestuurder duur te staan DWINGELOO - Donderdagavond controleerden agenten een 64-jarige man uit Rozenburg die met zijn auto over de Spieregerweg reed. De aanleiding daarvoor was dat een achterlicht van de auto defect was. Tijdens de controle bleek dat de man ook teveel gedronken had, namelijk ruim 1 promille. (07-176787)

Beginnend bestuurder teveel alcohol
HOOGEVEEN In de nacht van donderdag op vrijdag hebben agenten een 23-jarige bestuurder uit Hoogeveen aan een blaastest onderworpen. De man werd gecontroleerd toen hij over de Kanaalweg reed. Als beginnend bestuurder had hij teveel alcohol in zijn bloed, namelijk 0,5 promille. (07-176810)

Alcomobilist met openstaande geldboetes aangehouden ASSEN In de vroege vrijdagochtend controleerden agenten een 50-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats toen hij over de Pelikaanstraat reed. Een blaastest wees een alcoholpromillage uit van 1,2. Na de afwikkeling van deze zaak werd de man opnieuw aangehouden, hij had nog vijf geldboetes openstaan voor een totaal bedrag van ruim 330,-. (07-176818)

Motorsurveillance effectief
MEPPEL Verkeerstoezicht door een motoragent leverde donderdag veel overtredingen op. Bijna zeventig blaastesten leverden geen overtredingen op maar wel vijf overtredingen voor het negeren van het rode verkeerslicht aan de Burg Knopperslaan. Ook waren er zeven overige verkeersovertredingen zoals het niet volgen van de verplichte rijrichting, niet dragen autogordel, lekke uitlaat en het rijden zonder helm op een bromfiets. (07-176722)

Man aangehouden na vechtpartij
EMMEN In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een 22-jarige man uit Emmen aangehouden. Hij raakte in gevecht met een 22-jarige plaatsgenoot toen die bij een pinautomaat per ongeluk tegen hem aan botste. Beide mannen maakten deel uit van een groep waardoor er tussen meerdere personen een opstootje aan de Hoofdstraat ontstond. De aangehouden man trapte het slachtoffer nog toen deze weerloos op de grond lag. Met een hoofdwond werd hij per ambulance naar het Scheperziekenhuis overgebracht. Verklaringen van slachtoffer, getuigen en verdachte moeten meer licht in het onderzoek brengen. (07-176812)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Bert Peters, telefoon 0592 451280.