Politie Haaglanden

Persberichten 14 september

Haaglanden, 14-09-2007

Op dievenpad voor schadevergoeding

Den Haag Een 48-jarige Hagenaar is donderdagmiddag 13 september omstreeks zes uur aangehouden, omdat hij in een supermarkt aan de Escamplaan voor ruim 100 euro aan vlees probeerde te stelen. Aan het politiebureau verklaarde de man dat hij de diefstal had gepleegd om zijn buren terug te kunnen betalen. Hij had dringend geld nodig had om de schade die hij bij zijn buren had veroorzaakt te vergoeden. Deze oplettende buren achterhaalden dinsdag 11 september om 20.30 uur de 48-jarige woninginbreker nadat hij ingebroken in een woning aan de Hoenderloostraat.

Hennepkwekerijen aangetroffen

Den Haag De politie heeft donderdag in vier Haagse woningen hennepkwekerijen aangetroffen met in totaal ruim 1150 hennepplanten. De kwekerijen werden tijdens verschllende acties aangetroffen in huizen aan de De Genestetlaan, de Jonathanstraat, de Beatrijsstraat en de Soestdijksekade. In de woning aan de De Genestetlaan werd de 45-jarige bewoner aangehouden.

Bekladders aangehouden

Den Haag Drie Haagse meisjes van 11 en 12 jaar zijn gisteren door een biker van Politie Haaglanden op heterdaad betrapt toen zij omstreeks half vijf in een speeltuin aan het Georges Bizethof een wipkip bekladden. De meisjes van 12 zijn doorgestuurd naar Bureau HALT, het 11-jarige meisje kwam er met een reprimande vanaf. Aan het Forellendaal hield de politie omstreeks negen uur twee Haagse jongens van 15 en 18 jaar na een tip van een bewoonster. Eén van de twee had een rugzak vol spuitbussen bij zich. De politie onderzoekt nog voor hoeveel bekladdingen zij verantwoordelijk zijn.

Fietser vliegt door de lucht

Den Haag Een 50-jarige fietser uit Den Haag botste donderdag 13 september omstreeks 17.25 uur op de kruising Spui met de Amsterdamse Veerkade met zijn fiets tegen een auto bestuurd door een 41-jarige Hagenaar. De man maakte daarbij een buiteling door de lucht. Omstanders verklaarden dat de man naar hun idee het rode licht had genegeerd. Wonderwel hield de man slechts enkele schaafwonden over aan zijn val.

Dure jassen gestolen

Den Haag Twee getinte mannen hebben donderdag omstreeks 11.15 uur twaalf dure jassen uit een chique kledingzaak aan de Gravenstraat gestolen. De mannen stapten de winkel in, pakten de jassen en renden vervolgens de winkel weer uit. Buiten de winkel stonden twee andere mannen gereed met scooters. De daders zijn achterop gesprongen en verdwenen. De politie verzoekt mensen die getuigen zijn geweest van deze diefstal contact op te nemen via 0900 8844.

Aanrijding met letsel

Den Haag Op donderdag 13 september omstreeks 13.00 uur, vond er op de Newtonstraat, ter hoogte van de Franklinstraat, een botsing plaats tussen een bestelbus en een personenauto. De bestuurder van de personenauto, een 29-jarige Hagenaar, zag de van rechts komende bestelbus over het hoofd. Hierbij raakte de 53-jarige Haagse bestuurder van de bestelbus gewond. Hij is met nog onbekend letsel vervoerd naar MCH.

Bejaarde dames in nood

Leidschendam-Voorburg Twee dames (84 en 74 jaar) beleefden donderdag 13 september om 13.00 uur bange momenten. De 84-jarige vrouw uit Leiden bestuurde haar auto en wilde op een parkeerterrein aan de Burgemeester Banninglaan parkeren. Dat ging goed totdat de vrouw in plaats van te remmen gas gaf en zij met haar passagier door de struiken reed en net voor het naast gelegen water tot stilstand kwam. Omstanders bevrijdden de hevig geschrokken vrouwen. Politieagenten die ter plaatse kwamen vorderden het rijbewijs van de 84-jarige in. Zij dient binnenkort een rijvaardheidstest te ondergaan.

Beertje voor de schrik

Leidschendam-Voorburg Een 32-jarige inwoonster uit Voorburg belde donderdag 13 september om 12.20 uur de politie. Zij had zichzelf buitengesloten en haar kindje was nog in de woning. Samen met de brandweer werd een deur verbroken zodat moeder en kind weer konden worden herenigd. De kleine kreeg van de politieagenten een traumabeertje voor de schrik.

Snelheidscontrole in dorpskern

Leidschendam-Voorburg/Stompwijk Tijdens een snelheidscontrole op donderdag 13 september tussen 12.00 en 16.00 uur op de Jan Koenenweg werd van ruim 1500 voertuigen de snelheid gecontroleerd. 240 waren daarvan in overtreding en reden harder dan de toegestane maximumsnelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/u. Een 29-jarige Portugees werd door een onopvallende surveillanceauto van het Team Verkeerstoezicht betrapt op te hard rijden. De man reed over de Noordelijke Randweg met 105 km/u, reed te kort op zijn voorganger en had twee gladde banden. Hij kreeg een bekeuring van 460 euro die hij direct moest betalen.

Bromfietser gewond bij aanrijding

Wassenaar Een 49-jarige bromfietser uit Wassenaar raakte donderdag 13 september om 19.00 uur gewond bij een aanrijding op de Santhorstlaan. Een 31-jarige automobiliste uit Wassenaar reed achteruit vanuit een uitrit de rijbaan op en schepte de bromfietser. De man sloeg over de kop en werd met enkele fracturen vervoerd naar een ziekenhuis.

Veelpeger aangehouden

Rijswijk Een 40-jarige veelpleger werd donderdag 13 september om 15.00 uur betrapt bij een winkeldiefstal bij het winkelcentrum In de Bogaard. Het tweetal werd door een beveiligingsbeambte betrapt en aangehouden. De man had enkele broeken gestolen. Hij kreeg een proces-verbaal en moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Dr staat een paard in de sloot

Wateringen/Westland Politie en brandweer zijn donderdag 13 september om 16.00 uur wel even bezig geweest om een paard uit de sloot te trekken. Het dier was nabij de Wippolderlaan in het water vast komen te zitten. Met vereende krachten werd het paard uit de blubber getrokken.

Controle sluipverkeer Maasdijk

Maasdijk/Westland De politie controleerde donderdag 13 september tussen 08.00 en 09.00 het sluipverkeer op de parallelweg onder de Maadijk. Zestien automobilsten kregen een proces-verbaal omdat zij tegen de verplichte rijrichting in reden.

Wietlucht verraadt drugsgebruiker

Delft Een enorme wietlucht die uit de auto kwam verraadde donderdag 13 september om 20.00 uur een 20-jarige automobilist uit Den Haag. Agenten roken de lucht toen zij de man aanspraken omdat hij op de Buitenhofdreef zonder licht reed. De man bleek in het bezit te zin van een aantal XTC-pillen en een vlindermes. Hij kreeg een proces-verbaal.

Beginnend bestuurder in de fout

Delft Een 37-jarige automobilist ging donderdag 13 september kort voor middernacht goed in de fout. De man veroorzaakte op de Delfgauwseweg een aanrijding en reed hierna door. Politieagenten wisten de man al snel te achterhalen waarna bleek dat hij teveel had gedronken. Hij blies 670 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg diverse processen-verbaal.

Klem onder viaduct

Zoetermeer Een 32-jarige vrachtwagenchauffeur uit s-Gravenzande schatte donderdag 13 september om 16.30 uur de hoogte van zijn vrachtauto te laag in. De man wilde onder het viaduct van het Patrijzenveld doorrijden maar kwam al snel volledig klem te zitten. Een takelwagen wist de onfortuinlijke chauffeur los te trekken.

Bonnenregen bij bromfietscontrole

Zoetermeer - Tijdens een bromfietscontrole op donderdag 13 september tussen 07.00 en 09.30 uur op de Dr J W Paltelaan werden 37 snor- en bromfietsen gecontroleerd. Vijftien daarvan waren in overtreding en kregen een proces-verbaal.

Oplettende diender betrapt scooterdieven

Zoetermeer Een politieagent betrapte donderdag 13 september om 10.00 uur op zijn vrije dag twee scooterdieven (14) uit Zoetermeer. De agent zag het tweetal met een betonschaar rommelen aan een snorscooter aan de Coppeliaschouw. Met behulp van zijn gewaarschuwde collegas konden de twee worden aangehouden. Aan het bureau verklaarde het tweetal dat zij de scooter wilden stelen.

Radarcontrole op verzoek

Zoetermeer Op verzoek van bewoners van de Willem Dreeslaan controleerde de politie donderdag 13 september tussen 18.00 en 23.00 uur het verkeer. Van de 1100 passanten waren 225 in overtreding. Zij reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km/u.

Roze nagellak voor meisje

Zoetermeer Een 14-jarige jongen uit Zoetermeer kon de smeekbede van een 14-jarige plaatsgenote niet weerstaan. Het meisje vroeg donderdag 13 september om 11.00 uur aan de jongen of hij voor haar een roze nagellak wilde stelen in een winkel aan het Promenadeplein. Dat deed de jongen waarbij hij echter werd betrapt. Aan het bureau kwam de aap uit de mouw. Na overleg met hun ouders kregen beiden een Halt-verwijzing.