Agendia BV benoemt Dhr. Hessel Lindenbergh als Voorzitter van zijn Raad van Toezicht

14/09/2007 11:10



PR Newswire



AMSTERDAM, September 14 /PRNewswire/ -- Agendia BV, een leider in de wereld op het snel evoluerende vlak van kanker moleculaire diagnose kondigde vandaag aan dat het Dhr. Hessel J. H. M. Lindenbergh als Voorzitter van zijn Raad van Toezicht heeft benoemd.

Hessel Lindenbergh is een voormalig lid van het directiecomité van ING Group N.V.. Dhr. Lindenbergh is momenteel voorzitter van de Raad van Toezicht van NIB Capital N.V. en directielid van Royal Numico, Petroplus International en Gamma Holding. Dhr. Lindenbergh is ook lid van de raad van bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en expert adviseur bij de Boer & Croon.

Agendia's andere directeurs van de raad van toezicht zijn Prof. Dr. Wim van Harten van het Nederlandse Kanker Instituut (NKI), Pieter van der Meer van Gilde Health Care, Gertjan van der Baan van Herk Biotech B.V. en Dr. Gosse Bruinsma, een onafhankelijk lid.

Tijdens deze aankondiging verklaarde president-directeur Dr. Bernhard Sixt van Agendia: "We zijn erg tevreden dat Dhr. Hessel Lindenbergh de zetel in de raad van toezicht van onze onderneming heeft aanvaard en daarmee een enorme internationale reputatie uit de financiële zakenwereld meebrengt. We zijn ervan overtuigd dat onze raad van toezicht ertoe zal bijdragen om het bedrijf verder strategisch uit te bouwen en om het commerciële succes van Agendia te versnellen."

Over Agendia

Agendia, gevestigd in Amsterdam Nederland, is een wereldleider op het gebied van de gen expressie analyse-gebaseerde diagnose en heeft drie producten op de markt. De onderneming concentreert zich op de ontwikkeling en commercialisering van diagnosetests met gebruik van gen expressie profilering. Agendia was het eerste bedrijf om een prognostische test te commercialiseren - MammaPrint(R) die het risico van borstkanker voorspelt. Zijn tweede microarray-product, CupPrint(R)(i) is een diagnostische test om de oorsprong van een metastase te identificeren in een kankertype genoemd "Kanker van onbekende primaire tumor". Agendia presenteerde ook onlangs zijn nieuw darmkanker prognostisch test, ColoPrint(R) die momenteel verdere validatie ondergaat.

Agendia onderhoudt nauwe banden met verschillende vooraanstaande academische centra om hoog-technologische tests voor kanker te ontwikkelen. Agendia biedt ook zijn deskundigheid aan farmaceutische bedrijven die zich concentreren op de ontwikkeling van hoog-effectieve gepersonaliseerde medicijnen op het gebied van de oncologie.

(i) CupPrint(R) is gebaseerd op een licentie van de TUA gegevensbank van AviaraDx

(ii) RNAretain(R) is een handelsmerk van Asuragen Inc.

Contact informatie: Agendia: Bernhard Sixt, President-Directeur op nummer +31-20-512-9163