EVD en Fenedex gaan structureler samenwerken: meer synergie

14/09/2007 11:23



EVD



EVD en Fenedex, professionele sparringpartners in het stimuleren van internationaal zakendoen, gaan structureler samenwerken. Dit hebben de organisaties op 27 augustus 2007 officieel vastgelegd in de Samenwerkingsovereenkomst Fenedex EVD. Hiermee willen zij hun dienstverlening aan doelgroepen in bedrijfsleven en onderwijs verbeteren.

EVD en Fenedex werken, ieder vanuit hun eigen missie, al tientallen jaren aan het bevorderen van internationalisering. Dikwijls als samenwerkingspartners. EVD, agentschap van het ministerie van Economische Zaken, stimuleert internationaal ondernemen en samenwerken met een uitgebreid dienstenpakket, variërend van landendesks en seminars tot handelsmissies en ondersteuningsprogramma's. Fenedex is een onafhankelijke particuliere ledenorganisatie die fungeert als kennis- en opleidingscentrum voor ondernemers die internationaal (willen) zakendoen. In doelgroepen en activiteiten van beide organisaties zijn parallellen te vinden. Intensievere kennisuitwisseling kan bijdragen aan een nóg efficiëntere dienstverlening.

Vast overleg
In de Samenwerkingsovereenkomst Fenedex EVD spreken de organisaties af, hun activiteiten meer op elkaar te zullen afstemmen in het belang van de klant. De basis hiervoor is vast overleg, in de vorm van een maandelijks operationeel overleg en een tweemaandelijks overleg op managementniveau.

Focus
De structurelere samenwerking focust met name op:

- bereik van nieuwe doelgroepen door inzet van nieuwe ICT-toepassingen
- afstemming van MBO- en HBO-exportonderwijs op kwaliteitseisen van het bedrijfsleven
- stimuleren van starters op het gebied van internationalisering
- stimuleren van structurelere internationalisering binnen bedrijven met inzet van media
- informatieverstrekking aan elkaars (potentiële) doelgroepen/klanten Uiteraard sluit deze overeenkomst de samenwerking met andere partners, bijvoorbeeld in het kader van de Dutch Trade Board (platform voor internationaal ondernemen), niet uit.

De EVD is een agentschap van het ministerie van Economische Zaken. Het ondersteunt ondernemers en publieke organisaties bij het internationaal ondernemen en samenwerken door informatie te verstrekken over buitenlandse markten, actieve promotie van het Nederlandse bedrijfsleven in het buitenland en persoonlijke begeleiding. Via een groot aantal concrete regelingen en programma's biedt het agentschap projectmatige en financiële ondersteuning aan specifieke sectoren en ondernemingen. Verder beschikt de EVD over een groot nationaal en internationaal netwerk en helpt het agentschap ondernemers en organisaties bij het leggen van contact met voor hen belangrijke zakenpartners in het buitenland.





http://www.evd.nl