Politie Gelderland-Zuid

Agressie op Keizer Karelplein

Nijmegen, 14-09-2007 o Woensdagavond omstreeks 21.15 uur kreeg de politie een melding dat medewerkers van de ambulancedienst belaagd werden op het Keizer Karelplein. Politieagenten gingen er meteen heen.

Ter plaatse bleek dat er een aanrijding had plaatsgevonden tussen een personenauto en een fietser. De medewerkers van de ambulancedienst reden op dat moment over het Keizer Karelplein en wilden de fietser onderzoeken op mogelijk letsel. De man reageerde hierop erg agressief en bedreigde de ambulancemedewerkers. Vervolgens liep de man richting de bestuurder van de personenauto, een 31-jarige man uit Arnhem, en gaf hem een klap tegen zijn hoofd. De bestuurder rende weg om aan zijn belager te ontkomen. De medewerkers van de ambulancedienst probeerden de man te kalmeren, hierop reageerde hij nog agressiever waarbij hij tevens probeerde om de medewerkers te slaan. Ook vernielde de man het portier van de auto van de bestuurder.

Aangehouden

De agenten konden de man, van 39 jaar uit Nijmegen, aanhouden. Tijdens de aanhouding begon de man de agenten te beledigen. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De medewerkers van de ambulancedienst, de 31-jarige bestuurder en de agenten hebben allen aangifte gedaan.
(10)